Değişen CHP’nin güçlenen iki yönü!

Değişen CHP’nin güçlenen iki yönü!
29 Nisan 2024 04:46

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, görevi devralmasının ardından ilk yurt dışı ziyaretini KKTC’ye yaptı. Sonrasında da ziyaretlerini sürdürdü.

 

 

 

Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) olağan kongresi için Berlin’e giden Özel, İspanya ziyaretinde Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı’na katıldı, Bükreş’te Avrupa Sosyalistler Partisi Liderler Zirvesi’nde konuştu, Strazburg’da AKPM İlkbahar Oturumunda bulundu. Özel’in Filistin ve Azerbaycan ziyaretlerinin de önümüzdeki haftalarda gerçekleşmesi bekleniyor.
Gazete Duvar’da yer alan habere göre  “CHP’yi dünyadaki sol, sosyalist partilerle daha içli dışlı hale getiren, dünya ile entegre olmaya çalışan” bir tutum içinde olduklarına dikkat çeken parti yöneticileri, “Güvenlik politikaları, dış politika uzun süredir eksik bıraktığımız iki alan. Yeni dönemde bu iki alanı da güçlendiriyoruz. MYK’nın her toplantısında güvenlik politikaları, dış politika bir fasıl olarak açılıyor ve son bir haftadaki tüm gelişmeler ayrıntılı olarak değerlendiriliyor. Bu artarak devam edecek” diyor.