İntihar eden genç politikacının evinde yas var

İntihar eden genç politikacının evinde yas var
7 Mart 2013 10:01

Almanya’nın Bremen kentinde girdiği sınavdan başarız olduğu gerekçesiyle kendisini hareket halindeki tren önüne atarak yaşamına son veren 25 yaşındaki Delmenhorst Belediye Meclis Üyesi Tanju Satıloğlu Cuma günü Müslüman mezarlığında toprağa verilecek.

 

 

 

Genç politikacı için DİTİB Merkez Camisinde Cuma namazı sonrası cenaze namazı kılınacak. Satıloğlu için Delmenhorast Müslüman mezarlığında ise tören düzenlenecek. Törene Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Philipp Rösler ile çok sayıda milletvekili ve politikacı da katılacak. Cenaze töreninde  ayrıca FDP il yönetimi ile eyalet gençlik kolları da tam kadro olarak yer alacak.

 

 

 

 

 

MECLİS OTURUMU İPTAL EDİLDİ

 

 

Ölümüyle Delmenhorst kentini yasa boğan 25 yaşındaki üniversite öğrencisi ve belediye meclis üyesi  Tanju Satıloğlu, meclis üyesi olarak görev yaparken hayatını yitiren ilk meclis üyesi oldu.  Delmenhorst Belediye Meclisi Tanju Satıloğlu’nun ani ölümü nedeniyle Çarşamba günü görüşülmesi planlanan 2013 yılı bütçe görüşmesini iptal etti. SPD’li Belediye Meclis Üyesi İbrahim Tuner ile FDP’li Belediye  Meclis Üyesi Murat Kalmış, meclisin tarihinde ilk kez bir oturumu iptal ettiğini dile getirdiler. Her iki politikacı genç meslektaşlarının ölümünün her kesimi derinden etkilediğini ve herkesin çok üzgün olduğunu dile getirdiler.

 

BABANIN FERYADI YÜREKLERİ YAKTI

 

 

İki gündür ağlamaktan ve üzüntüden dolayı bitkin düşen Satıloğlu ailesine ilk yardım ekipleri müdahale ediyor.  Ailenin feryatları yürekleri yakıyor. Torununun ölüm haberini Türkiye’de  öğrenen dede Ökkeş Satıloğlu  önceki gün Delmenhhorst’a geldi. Evin önünde fenalaşan  dede Satıloğluna evde hazır bekleyen ilk yardım ekipleri müdahale etti.  İki çocuk babası Ökkeş Satıloğlu oğlunun ölümüne hala inanamadığını söyledi.

 

 

 

 

 

 

Oğlunun  çok akıllı ve yaptığı her işte çok başarılı birisi olduğunu dile getiren baba Ökkeş Satıloğlu, ‘O geleceği olan, gurur kaynağımızdı. Delmenhorst evladını kaybetti. Tanju’nun nasıl böyle birşey yaptığına hala inanamıyorum. Salı günü bana annesine ve kardeşine ‘sizleri çok seviyorum beni affedin’ diye sms attı. Bu mesajla ailece hemen Tanju’yu aramaya başladık. Biz şaka yaptığını düşündük. Delmenhorst ve Bremen’de gidebileceği her yere baktık. Telefonu kapalıydı. Daha sonra polise gittik. Acı haberi polisten aldık. Bize SMS attıktan 5 dakika sonra trenin önüne atlamış. Bir sınav için bu yapılır mıydı?’ diye konuştu.

 

 

 

 

 

HEDEFİ MİLLETVEKİLİ OLMAKTI

FDP Delmenhorst İl Başkanı Tamer Sert, Tanju Satıloğlunun çok büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Tanju’nun FDP il yönetimi ve meclis üyesi olduğunu, FDP genç Libareller yönetim kurulunda yer aldığını ve FDP delegesi seçildiğini anlatan Sert, ‘Onun bundan sonraki hedefi eyalet meclisine milletvekili olarak girmekti. Geleceği çok parlak bir gençti. Ölümü hepimizi perişan etti. FDP’de büyük bir üzüntü hakim’ dedi.