İngiltere'de Başbakan yardımcısı Youtube'da halkından özür diledi!!

İngiltere'de Başbakan yardımcısı Youtube'da halkından özür diledi!!
20 Eylül 2012 11:49

İngiltere Başbakan Yardımcısı ve Liberal Demokrat Parti lideri Nick Clegg’in dün seçmenlerinden, yerine getirmediği bir seçim vaadi nedeniyle özür diledi!

H&H Dış Haberler Servisi

Youtube adlı sosyal paylaşım sitesine koyduğu video ile özrünü açıklayan Clegg sözümüzü tutamadık, yanlış yaptık affedin dedi…

Basın toplantısı yapmak yerine halkına Youtube’a yüklediği özür videosuyla seslenen Clegg’i görünce aklımıza TV ekranlarından ulusa azarlayan tonlarla seslenen siyasetçilerimiz geldi!


Nick Clegg’in, seçim kampanyalarında üniversite harçlarını kaldırma sözü vermesine rağmen koalisyon ortağı olduğu hükümet döneminde, harçların üç katına çıkması nedeniyle özrü, İngiliz medyasında geniş şekilde yer aldı.

İşte gazetelerin değerlendirmeleri;

Guardian, Clegg’in özrüyle ilgili haberini birinci sayfasında manşetten vermiş.

Guardian, Clegg’in seçimler öncesinde öğrenim harçlarına karşı olduğunu söyleyip koalisyondayken harçlara fahiş zam yapılmasını onaylaması üzerine dilediği özrü ‘Bu zor ama özür dilerim’ başlığıyla okurlarına sunuyor.

Gazete Clegg’in verdiği sözle ilgili özür dilediğini ama uygulamaya konan politikayı eleştirmeyip kabul ettiğinin altını çiziyor.

‘Clegg’in kumarı’

Açıklamayı birinci sayfa manşetine taşıyan başka bir gazete olan Independent ise Clegg’in yanlış bir adım attığını yazıyor.

Independent’ın politika editorü Andrew Grice şu yorumda bulunmuş: “Başbakan Yardımcısının bu hareketi büyük bir kumar. Partisinin onun yerine, gelecek seçimlerden önce İngiltere Ticaret Bakanı Vince Cable’ı getireceği yönündeki spekülasyonların ortasında, muhalifleri bunu bir güçsüzlük işareti olarak görecekler.”

Financial Times ise konuyla ilgili haberinde İşçi Partisi Başkan Yardımcısı Harriet Harman’ın Clegg’in özrüyle ilgili açıklamasına tepkisini aktaramış.

Harman şöyle demiş: “Timsah gözyaşları dökmek yerine İşçi Partisi’yle birlikte oy kullanıp bu öğrenim harçlarını düşürmeliydi. Eğer Nick Clegg yaptıklarıyla sözlerinin arkasında durmazsa bu onun sadece güçsüz ve omurgasız olduğu anlamına gelecektir.”

Times gazetenin editoryal görüşünü yansıtan yorum yazısında Clegg’in yaptığının doğru olduğu, politikacıların gerçekçi olmayan vaadlerde bulunmaması gerektiği belirtilmiş.

YORUMSUZ