İmha edilecek kayıtlar, muhalefet şerhinde

İmha edilecek kayıtlar, muhalefet şerhinde
11 Ocak 2015 11:41

Rüşvet ve yolsuzlukla suçlanan dört eski bakan hakkındaki iddiaları soruşturmak için kurulan Meclis Komisyonu’nun çalışma süresi doldu.

 

Komisyon Başkanı AKP’li Hakkı Köylü, 6 aylık sürenin ardından raporu Meclis Başkanlığı’na teslim etti. CHP ve MHP, raporu görmeden muhalefet şerhi yazdı. Muammer Güler ve Zafer Çağlayan’ın çocuklarıyla yaptıkları konuşmaların kayıtları imha için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Tapelerden 13’ü Muammer Güler ve oğlu arasındaki konuşmaları içeriyor. Komisyon Başkanı,AKP Kastamonu milletvekili Hakkı Köylü’nün imha edilecek dediği ve son anda savcılığa gönderdiği o tapelerden bazı bölümler CHP’nin muhalefet şerhine de yansıdı. Muhalefet şerhinin tapelerle ilgili bazı bölümleri özetle şöyle: “22.10.2013 tarihinde 16:06’da Barış Güler ile Rıza Sarraf arasında yapılan görüşme tüm sürece dahil olan Muammer Güler’i göstermesi ve Barış Güler’in Muammer Güler’in talimatı ve yönlendirmesiyle aracılık işlerini yaptığını göstermesi bakımından önemlidir. Barış Güler: ‘Beyfendiyle beraberiz selamları size… Miangoggian ve Rajai Mohammed Reza Rajai bunlar akrabaları mıdır diye soruyor’, Rıza Sarraf: ‘Eeee akraba yani evet uzaktan akrabam oluyor’, Barış Güler: (Bu arada Muammer GÜLER aralarında konuşuyor: ‘Evet akarabasıymış’)

 

ÜÇ BEŞ KURUŞ

 

17.12.2013 tarihli 07:39’da yapılan Barış Güler ile Muammer Güler arasındaki görüşmede; Barış Güler: ‘Altı buçukta geldiler Celal Kara diye bir savcı … arama kararı çıkarmış örgüt kurmak işte’, Muammer Güler: ‘Ne var oğlum senin evinde’, Barış Güler: ‘Hiçbişey yok baba’, Muammer Güler: ‘Para ne var’, Barış Güler: ‘Yani kendi param üç beş kuruş kalan param var zaten o da’, Muammer Güler: ‘Kaç para”, Barış Güler: ‘Sen biliyorsun’, Muammer Güler: “kaç lira”, Barış Güler: “Bir Trilyon civarı param var o kadar”, Muammer Güler: ‘Evet evet tamam oğlum tamam tamam el koydular mı’, Barış Güler: ‘Yok daha arama yapıyorlar şu anda’, Muammer Güler: ‘Tamam senin şimdi oğlum bu anladığım kadarıyla Rıza Zerrab’lan bir rüşvet ilişkisinden bahsediyorlar. Şunu söyleyeceksin diyeceksin ki ben şey danışmanlık ilişkim var.” CHP’nin muhalefet şerhinde “Yukarıda değinilen her başlıktaki görüşme kayıtları kurulan rüşvet ilişkisinin de ispatına yönelik delillerden olarak değerlendirilmiştir” dendi.

 

Kaynak: Güler Yılmaz / Ankara / Taraf