İmamoğlu’ndan Haluk Bayraktar’a yanıt: İftira dolu davranışın muhatabı olmam!

İmamoğlu’ndan Haluk Bayraktar’a yanıt: İftira dolu davranışın muhatabı olmam!
20 Nisan 2024 10:41

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine ‘tasmalı köpek’ diyerek hedef alan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar‘a yanıt verdi. İmamoğlu, “Çok nezaketsiz bir davranış. Bu nezaketsiz ve iftira dolu davranışın muhatabı olmadım, olmam” dedi.

 

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç kıyısındaki Feshane’de yapılan basın toplantısında uluslararası basınla da bir araya geldi. İmamoğlu, gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

VOA Türkçe’nin haberine göre, İmamoğlu kendisini ve İBB’yi sert sözlerle hedef Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar hakkındaki soruya yanıt verdi.

 

İmamoğlu, “Beni hedef haline getirerek bir dil kullanan şahıstan bahsettiğiniz. Çok nezaketsiz bir davranış. Bu nezaketsiz ve iftira dolu davranışın muhatabı olmadım, olmam. Şunu da söylemem lazım. Ülkemizde bazen yetki verilmiş insanlardan daha fazla o yetkiyi pervasızca kullanma girişiminde bulunan insanlar var.” ifadelerini kullandı.

 

“Kimden bahsediyoruz? Yetkinin sahibinin yanındaki eş dost akrabadan bahsediyoruz” diyen İmamoğlu şöyle devam etti:

 

“Ben de diyorum ki bu iş akraba işi değil kardeşim. Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yım ve ben hukuki, yasal yetkilerimi kullanırım. Ülkemizde son 15 yıldırı farklı kavramlarla, farklı makamlarla, üzülerek söylüyorum ki, bu kavram yok sayılmıştır ve ahlak sınırlarının dışına çıkılmıştır. Bu konuşmayı yapan kişi Türkiye’de güçlü bir sanayi kuruluşu, savunma sanayi kuruluşunun başındaki insan olabilir. Ama o kadardır. Herhangi bir kişiyle eşit haklara sahiptir. Hukukun herkese eşit uygulanmasını diliyorum.”