İlk yerli deniz araştırma gemisi, 'Tübitak Marmara' denizle buluştu

İlk yerli deniz araştırma gemisi, 'Tübitak Marmara' denizle buluştu
17 Şubat 2013 14:26

Türkiye’nin ilk yerli yapım deniz araştırma gemisi olan TÜBİTAK Marmara Tuzla’daki Çeksan Tersanesi’nden denize indirildi.

 

 

 

Bakanı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Çeksan Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Bayrak ile diğer yetkililer katıldı. TÜBİTAK Marmara gerekli donanımların eklenmesinin ardından Mayıs ayı sonunda deniz araştırmaları yapmaya başlayacak.

 

 

 

 

 

“DAHA FAZLA BİLGİ ÜRETMEMİZ VE KATMA DEĞERE DÖNÜŞTÜRMEMİZ GEREKİYOR”

 

TÜBİTAK Marmara gemisinin denize indirme töreni öncesi bir konuşma yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Türkiye önemli deniz potansiyeli olan bir ülke üç tarafımız denizlerle çevrili kalkınmamızda bu bizim için bir değer. Gerek su ürünleri, gerek madencilik, gerek ulaştırma bakımından denizlerimizi çok daha fazla değerlendirmemiz katma değer üretmemiz gerekiyor. Denizcilik alanındaki potansiyelimizin harekete geçmesi de daha fazla bilgi üretmesine bağlıdır. Denizcilik alanında daha fazla bilgi üretmemiz ve katma değere dönüştürmemiz gerekiyor. İnşallah bu gemiyle ve buna benzer gemilerle daha fazla gemi üreteceğiz ürettiğimiz bilgileri milletimizin refahı ve ülkemizin kalkınması için kullanacağız” dedi.