İkizdere’de doğa katliamı devam ediyor!

İkizdere’de doğa katliamı devam ediyor!
28 Şubat 2022 08:20

Rize İkizdere’de doğa katliamı devam ediyor. Bilirkişi raporuna rağmen 4 aydır çalışmaların devam ettiği İkizdere İşkencedere Vadisi’ndeki çevre katliamının yeni fotoğrafları çekildi. İkizdere Dernekleri Federasyonu Çevre Komisyonu Başkanı Osman Baş, “Her geldiğimde çok daha büyük alanların talan edildiğini, geri gelmeyecek ölçüde bozulduğunu görüyorum. Doğa bir gün intikamını alacaktır” dedi.

 

 

Birgün’den Tolga Uğur’un haberine göre Baş, bilirkişi raporuna rağmen mahkemenin yeni bir karar almadığını belirterek “Bilirkişi, 4 ay önce, taş ocağı çalışmalarının ekolojik dengeye ve insanların yaşam alanına olumsuz etkileri olacağı beyanında bulunmuştu. Fakat 4 aydır mahkeme herhangi bir adım atmadı. Yürütmeyi durdurma kararı alınmadı. Mahkeme, bilirkişi kararlarını uygulasa hareket edemezler” ifadelerini kullandı.

Baş, önümüzdeki günlerde çalışmaların hızlanmasını beklediğini kaydetti: “İşkencedere Vadisi’ndeki taş ocağından, yapılacak liman inşaatı için 20 milyon taş alınacağı söylenmişti. Bugün yaptığımız çalışmaya göre 1,7 milyon taş alınmış, bu süreç hızlanarak devam edecek.”

Bölgede yapılan yatırımlardan dolayı şirketlerin ve hükümetin geri adım atmasının zor olduğunu söyleyen Baş, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Artık burası taş ocağı olarak tescillendiği, yatırım da yapıldığı için, bu bölgedeki taş ocağının uzun yıllar kullanıma devam edeceği yönünde beklenti var. Vadiye yakın köylerdeki yollarının betonlaştırılması, taş ocaklarından etkilenecek çay ve dal üretiminde belirli teşvik sözü verdiği için halk daha sessiz.”