İki kurşuna iki evlat sahibi oldular

İki kurşuna iki evlat sahibi oldular
22 Şubat 2013 12:42

Muğla’nın Ortaca İlçesi’nde geçen yıl bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışmada vücuduna isabet eden iki kurşunla hayatını 24 yaşında kaybeden Çağrı Aydoğan’ın ailesi, Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne başvurup, biri 5 diğeri de 7 yaşında olan iki kardeşin koruyucu ailesi oldu.

 

 

 

 

Ortaca İlçesi Terzialiler Mahallesi’ndeki bir kahvede 12 Mart 2012 tarihinde meydana gelen olayda, Ortaca Belediyesi Voleybol Takımı oyuncularından 24 yaşındaki Çağrı Aydoğan, bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışmada iddiaya göre İ.D.’nin (İbrahim Dalmış) (53) ateşlediği tabancadan çıkan iki merminin vücuduna isabet etmesiyle hayatını kaybetti. Olayla ilgili İ.D. tutuklandı. İki çocuklu Akibe Aydoğan (47) ve Ekrem Aydoğan (55) çifti, evin tek erkek evladını cinayete kurban vermenin acısını bir nebze olsun dindirmek istedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aydoğan çifti koruyucu aile olmaya karar verdi ve bunu kızları Ezgi Aydoğan’la (21) paylaştı. Kızlarının da olumlu bakması üzerine Aydoğan çifti Muğla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne başvurdu. Müdürlük yetkilileri ailenin talebiyle çalışma başlattı ve Muğla Çocuk Esirgeme Kurumu’nda yaşları 5 ile 7 olan iki kardeşin bulunduğunu belirledi. Yetkililer, konuyla ilgili Aydoğan ailesine bilgi verip görüşmeye çağırdı. Muğla Çocuk Esirgeme Kurumu’na giden Aydoğan çifti, 7 yaşındaki Hamza ile 5 yaşındaki Yusuf’a koruyucu aile olmak istediklerini belirtti. Resmi yazışmaların tamamlanmasının ardından iki çocuk aileye teslim edildi.

 

 

İKİ KARDEŞİ AYIRMADILAR

 

 

Koruyucu aile olmanın çok güzel bir duygu olduğunu dile getiren anne Akibe Aydoğan, yaşadıklarını DHA muhabirine anlattı. Diğer ailelere örnek olmak istediklerini kaydeden Akibe Aydoğan, ‘Evladın ne olduğunu Çağrı’yı kaybettikten sonra anladım. Çağrı bizim tek erkek evladımızdı. Onun yokluğuna dayanabilmem için bana güç verecek manevi bir desteğe ihtiyacım vardı. Şimdi manevi evlatlarımız dediğimiz Hamza ve Yusuf, öz evladımız Çağrı’nın yokluğunda yaşadığımız acının yükünü hafifletti. Şimdi onlarla teselli oluyoruz.’ dedi.

 

 

 

 

 

 

 

TOPLUMA FAYDALI EVLAT YETİŞTİRECEKLER

 

Ekrem Aydoğan, çocukların geleceği için her türlü fedakarlığı yapacaklarını ifade etti. Baba Aydoğan, ‘Bu minikler artık Aydoğan ailesinin birer bireyi oldu. Onlara pırıl pırıl bir gelecek hazırlamak için eşimle elimizden geleni yapacağız.’ diye konuştu. 

 

 

 

 

 

 

 

İKİ KURŞUNA İKİ EVLAT

 

Oğlu Çağrı Aydoğan’ın acısı ve hatırasının yüreğinde kalacağını belirten anne Akibe Aydoğan, ‘Oğlumun bedenine saplanan iki kurşun, canım yavrum Çağrı’yı hayatının baharında bizlerden koparıp aldı. Onun acısı ve hatırası yüreğimizde hep yer alacak. Ama bu acıyı Hamza ve Yusuf hafifletecek. İki kurşun ile ödediğimiz bedel karşılığında iki evlat kazandık.’ ifadelerini kullandı.