İhracat Müşteri Bulma-Expinno

İhracat Müşteri Bulma-Expinno
26 Eylül 2022 11:33

Özellikle ihracat yapabilmenin ana unsuru satış yapmaktadır. Yurt dışı ortamlarda müşteri bulabilmek ve aynı zamanda ihracatta sürekliliği sağlayabilmek açısından bakıldığında bu sürekliliği sağlamak tesadüf olmamaktadır. Bu bakımdan ihracat müşteri bulma; sürekli, etkin, gözlenebilir bir yurt dışı pazarlama stratejisi geliştirebilmekten geçmektedir. Pandemi süreci ile birlikte e-pazarlama özellikle ihracatçılar için önemli pazar haline gelmiştir.

 

Şirketlere tavsiye olarak, dijital dönüşüm, web siteleri, sosyal medya yönetimleri ve de pazarlama kapsamında profesyonel e- pazarlama şirketleri ile çalışmalar yapmaları en azından temelde bir iskelet yapısı oluşturmak açısından çok önemlidir. Ayrıca konvansiyonel ihracat geliştirme yöntemleri de ihmal edilmemelidir.

Web Sitesi Açın

İhracat yapmak isteyen şirketlere verilebilecek ilk tavsiye şirket tanıtımlarını ve de ürünlerin İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Arapça gibi muhtemel dil seçeneklerine uygun tasarımlarda bir web sitesi oluşturulmalıdır. Web sitesi içerisinde ürünleri tanıtan detaylı anlatımlar, görseller, reklamlar ve de ambalaj seçenekleri yer almalıdır. Bu gibi seçeneklerin yer alması müşterilerin siteleri daha kolay bulması açısından önemlidir. Ayrıca web sitenizde yurt dışında olan müşterilerinizin iletişim kurabileceği telefon ve de mail dahil iletişime dair bilgilerin bulunması çok önemlidir.

Sosyal medya kanalları; Facebook, Twitter, Instagram dahil olmak üzere firma ve ürünlerinize dair, güncel ve sürekli olarak paylaşımlar da bulunmanız müşteriler açısından bakıldığında sizlerin bulunabilirliği artacaktır. Aynı kanallar üzerinden etkin bir e- pazarlama faaliyeti yürüttüğünüzde, yurt dışı potansiyel müşterilerin sizi kolaylıkla bulabilir ve de bu sayede ulaşılabilir olursunuz. Bunun yanı sıra blog siteleri açmak, sektörünüz ve ürün gruplarına yazan bloggerlar, ayrıca sosyal medya üzerinden tanınan influencerlar ile birlikte iş birliği yapmak, sizlerin şirketlerinizin sosyal medya kanallarında daha popüler olmasını sağlayacaktır.

Linkedin Hesabı Açın

Bir sosyal medya mecrası olan Linkedn iş dünyasına hitap eden bir platform olarak bilinmektedir. Linkedn sosyal medya hesabı üzerinden potansiyel olarak müşteriniz olabilecek portföyün belirlenmesi açısından önemlidir. Bu sayede ihracat yöneticileri ve de ithalat müdürleri ile doğrudan temas halinde olunabilmektedir. Linkedn etkin kullanım yolları takip edildiğinde dünyanın her tarafından potansiyel olabilecek alıcıları aynı zamanda benzer ürünleri satın alabilecek firma yöneticilerine ulaşmak mümkün olmaktadır.

Web Sayfamız

https://expinno.com/

TÜRKİYE​

  • İzzetpaşa Mahallesi Yeni Yol Caddesi Nurol Tower No:3/336 Şişli/ İstanbul 34381​

ABD

  • 600 N Broad Street Suite 5 # 427 Middletown/Delaware 19709​

İLETİŞİM