İBB mahkemeye savunma verdi: ‘Yürütmeyi durdurma’da yeni karar bekleniyor

İBB mahkemeye savunma verdi: ‘Yürütmeyi durdurma’da yeni karar bekleniyor
2 Kasım 2019 08:11

Eminönü’nde balık-ekmek satan teknelerin tahliyesine ilişkin yapılan tebliğin ardından mahkemeden çıkan yürütmeyi durdurma kararında İBB savunmasını verdi.

 

 

İBB Sözcüsü Murat Ongun Twitter hesabından yaptığı açıklamada yürütmeli durdurma kararının İBB’nin savunması alınıncaya kadar verildiğini ve İBB’nin da savunmasını bugün mahkemeye ilettiğini belirtti.

İBB savunmasını iletmesinin ardından mahkemeden yürütmeyi durdurma kararının esasına ilişkin yeni bir karar bekliyor.

 

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kira szleşmesinin dolduğunu hatırlatmıştı. İmamoğlu, ““Bugün başka bir tasarruf var. Kimse İstanbul’un herhangi bir köşesinin daimi mülk sahibi değil. İstanbul’un her noktasından İstanbul halkının sağlıklı, mantıklı faydalanması çabası içerisindeyiz. Arkadaşlarım bu anlamda kalıcı, daha düzgün, daha doğru, daha iyi hizmet veren bir süreç tanımlamaya çalışıyorlar. Çok daha mutlu olacaklarını düşünüyorum. Kaldırma diye de bir şey yok. Dün nasıl bir ihaleyle birisi alıyorsa şimdi de belediyenin iştirakleri, kurumları var. İhale yapılacaksa yine şeffaf olur, endişe etmesinler. Böyle bakıyoruz olaya. Balık ekmek lezzeti kalkar mı? Balık ekmek lezzeti her yerde var. Orada da daha gelişerek daha güzel hale gelir.” açıklamasını yapmıştı.