Hiç utanmadınız mı!

Hiç utanmadınız mı!
31 Ekim 2012 19:57

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı’yla birlikte 29 Ekim kutlamalarında polisin saldırısı yüzünden kaburgasında 5 kemiği kırılan Hasibe Özbay’ı ziyaret etti.

Tekin, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, ’73 yaşındaki bir insanı dövdürenlerin vicdanı hiç mi sızlamadı?’ diye sordu.

 
 
CHP Genel Başkanı Yardımcısı Gürsel Tekin, Ankara Ulus’ta düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldığı sırada polisten yediği dayak sonucu hastaneye kaldırılan, Hasibe Özbay’ı ziyaret etti. Ankara Numune Hastanesi Gögüs Cerrağisi Bölümü’ne giden Tekin, Hasibe Özbay’a çiçek verdikten sonra espri yaptı ve ‘İllegal Cumhuriyet Örgütü’nün liderini ziyarete geldim’ dedi.
 
Hasibe Özbay’ın çocuklarının da hazır bulunduğu ziyaret sırasında bayramda yaşanan saldırı üzerine sohbet edildi.
 
Özbay’ın sağlık durumu üzerine bilgi alan Gürsel Tekin, 73 yaşındaki kadının kaburga kemiklerinden 5 tanesinin kırıldığını öğrendi.
 
 
Gürsel Tekin ziyaret sonrası hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklama şöyle konuştu: ‘Başbakan Erdoğan, bayram kutlamalarına katılanları illegal örgütün temsilcileri olarak nitelendiriyor. Bu nasıl bir illegal örgüttür ki, Ankara’nın göbeğinde 400 bin kişiyle gösteri yapıyor? Bu nasıl bir illegal örgüttür ki, 10 -15 yaşında üyesi var? Ben de bugün Başbakan’ın suçladığı o insanlardan birini Hasibe Anamızı ziyaret ettim. Gördüklerim karşısında utandım. Hasibe Anamızın 5 yerinde kırık var. Polisler aldıkları emir doğrultusunda, Hasibe Anamızı acımasızca dövmüşler. Bu emri verenler hiç mi utanmadılar? Bu tabloya yol açanların vicdanı hiç mi sızlamadı? Başbakan ‘Ananı da al git’ dedikten sonra da şimdi anaları dövdürtme emriverdirtiyor. Bunun hesabını soracağız. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak.’
 
İÇİŞLERİ BAKANI’NIN CUMHURİYET ANLAYIŞI YOK
 
Tekin, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in yürüyüş ve polisin müdahalesine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine de şunları söyledi:
 
”Sayın İçişleri Bakanı, cumhuriyet anlayışı olmadığı için, milli bayram kültürü içinde gelmediği için cumhuriyeti kuran bir siyasi partinin bir milli bayramı kutlaması, milli bayramda yurttaşlarla beraber olması, eğer bir İçişleri Bakanının beynine, zihnine girememişse o da İçişleri Bakanının sorunudur. Bugün burada ziyaret ettiğimiz 73 yaşındaki bir cumhuriyet kadınına yapılan bu darplar işte bu mantık, bu kafadaki içişleri bakanlarından kaynaklanıyor. Eğer bu kafada içişleri bakanları olursa elbette bu teyzelerimiz de bu darpları alır.
 
Bütün yasaklara rağmen Türkiye’nin dört bir yanında insanlar coşkuyla bayramını kutladı. Ankara’da olası olumsuzlukların oluşmaması konusunda Sayın Cumhurbaşkanı’nın sarf etmiş olduğu çabadan dolayı da her ne kadar geç kalmış olsa da kendisine teşekkür ediyorum.”
 
POLİSE TALİMATI VEREN HESAP VERECEK
 
Tekin, ”Yaralı polislerin de olduğu söyleniyor. Onları da ziyaret etmeyi düşünür müsünüz” sorusuna ise ”Elbette. Polis kardeşlerimizde de böyle bir sorun varsa elbette. Polisler de bizim çocuklarımız, bu ülkenin polisleri. Bu polisleri kötü emelleri için kullananlar utansın, polisler utanmayacak. Bu polislere kendi milli bayramlarında bu talimatları kimler vermişse o utançla bu ülkede hesap vereceklerdir” yanıtını verdi.
 
ERDOĞAN GÜL’Ü DE KORKUTMUŞ
 
Yürüyüşte ”barikatların kaldırılması talimatı Cumhurbaşkanı Gül’ün vermediği” yönünde de haberler olduğunun hatırlatılması üzerine Tekin, şunları kaydetti:
 
”Sayın Başbakan herkesi korkuttuğu gibi galiba Sayın Cumhurbaşkanı’nı da korkutmuştur. Yani Sayın Cumhurbaşkanı telefon etmemişse de ayıp etmiştir. Çünkü Cumhurbaşkanı aynı zamanda Anayasa’yı koruyan bir insandır. Eğer bu olumsuzluklar oluyorsa, bu olumsuzluklarda Cumhurbaşkanı tavır koymuyorsa, kusuruma bakmasın kimin cumhurbaşkanıdır. Cumhuriyetin cumhurbaşkanıdır Sayın Cumhurbaşkanı. Sayın Cumhurbaşkanı kimseden korkmayacak.”
 
Tekin, ziyareti sonrasında hastanedeki vatandaşlarla da sohbet etti.
 
Bir vatandaşın ölüm oruçlarını hatırlatması üzerine Tekin, en değerli şeyin insan hayatı olduğunu belirterek, CHP’nin konuya gerekli duyarlılıkla yaklaştığını kaydetti.