‘Her ay en az 10 emekli maaşı kadar parayı ceplerine indiriyorlar’

‘Her ay en az 10 emekli maaşı kadar parayı ceplerine indiriyorlar’
25 Ekim 2023 09:39

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, kamuda tasarruf genelgesine karşın bakan yardımcıları, bürokratlar, sayıları tam olarak bilinmeyen Cumhurbaşkanı danışmanlarının birçok kurumdan maaş aldıklarını belirterek, “Birçok kurumdan yönetim kurulu üyelikleri adı altında en az 10 emekli maaşı kadar ilave parayı her ay ceplerine indiriyorlar. Buna karşın, emeklilerimize sadaka olarak verilen 5.000 liralık bir ikramiyeyi dahi çalışan emekliye vermekten imtina eden bir iktidar var. 11 maaş alan Cumhurbaşkanı danışmanı var” dedi.

 

 

 

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, TBMM Genel Kurulu’nda kamuda birden fazla maaş alan kamu görevlilerinin araştırılması önergesinin öne alınması önerisi üzerine İYİ Parti adına konuşma yaptı. Karakaş, Türkiye’de, gelir adaletsizliğinin büyük bir sorun hâline geldiğini, vatandaşın açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edildiğini, kirasını, faturalarını bile ödeyemediğini, bütçe açıklarının vergilerle karşılandığını vurguladı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in göreve başlar başlamaz tasarruf genelgesi gönderdiğini, genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricindeki tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğinin belirtildiğini anımsatan Karakaş, şöyle devam etti:

 

 

 
“Buraya kadar her şey çok güzel ancak sayın bakan, bu güzel genelgeyi yayınlarken sanırım kendi çalışma arkadaşlarının ballı maaşlarından dahi habersiz. Bakan yardımcıları, bürokratlar ve sayısını dahi bilmediğimiz yüzlerce Cumhurbaşkanı danışmanları; TÜPRAŞ, PETKİM, EXİMBANK ve Türk Telekom gibi birçok kurumdan yönetim kurulu üyelikleri adı altında en az 10 emekli maaşı kadar ilave parayı her ay ceplerine indiriyorlar. Buna karşın, emeklilerimize sadaka olarak verilen 5.000 liralık bir ikramiyeyi dahi çalışan emekliye vermekten imtina eden bir iktidar var. 11 maaş alan Cumhurbaşkanı danışmanı var. Bu arkadaşlarımız yönetim kurulu üyeliği sıfatıyla bu kadar fahiş paralar alacak ne yapıyorlar? Aldıkları maaş yetmiyor mu? Bu görevleri yürütecek başka Türk evladı yok mu? Tüm faaliyetlerinin masrafları devlet tarafından karşılanan bu arkadaşlarımız, hangi masrafı cebinden yapıyor da bu maaşları kendilerine yetmiyor?”

 
Karakaş, birçok eski milletvekili ile bakanın da hem emekli maaşı, hem de bu yönetim kurulu üyeliklerinden maaş alarak ülkenin ekonomisine ciddi zararlar verdiklerini söyledi. İktidar partisi milletvekillerine seslenen Karakaş, “Neden biriniz çıkıp da kral çıplak demiyorsunuz ? Vatandaşımız ekonomik kriz altında ezilirken, depremzedelerin yaraları hâlâ tam olarak sarılmamışken, gençlerimiz çalışabilecekleri bir iş dahi bulamazken, kamudaki bu adaletsiz düzen sizin de vicdanınızı sızlatmıyor mu ?” diye sordu. Karakaş, “Elhamdülillah, istisnalar hariç hepimiz Müslümanız, bizim örnek alacağımız kişi tabii ki şüphesiz Peygamber’imizdir. Dolayısıyla ben bütün arkadaşlarımızın birazcık vakit ayırıp Peygamber Efendimiz’in yaşantısını örnek almalarını ve bu çok maaşlı, çok ballı maaşlı savurganlıktan kurtulmanızı tavsiye ediyorum” dedi.