'Hastane binası sağlık ocağı olacak' söylentisine tepki

'Hastane binası sağlık ocağı olacak' söylentisine tepki
4 Ocak 2013 13:56

Hakkari’nin Çukurca İlçesi’nde devlet hastanesi olarak yapımına başlanan binanın, sağlık ocağına dönüştürüleceği söylentisi, ilçe sakinlerinin tepkisine neden oldu.

 

 

Çukurca’da geçen yıl 4 milyon liraya ihalesi yapılarak yapımına başlanan 4 katlı, 30 yataklı Çukurca Devlet Hastanesi binasının, inşaat bittiğinde sağlık ocağı olarak açılacağı söylentisi ilçe halkının tepkisine neden oldu.

 

 

Aralarında mahalle muhtarlarını da bulunduğu yaklaşık 150 kişi, belediye binası önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Toplanan kalabalık adına basın açıklaması yapan Emir Şaban Mahallesi Muhtarı İlyas Güzel, ilçede yıllardır sadece sağlık ocağı olduğunu, sağlık alanında yaşanan sorunların giderilmesi için verdikleri mücadelenin ardından geçen yıl devlet hastanesi yapılması için çalışmalara başlandığını ancak sona doğru gelindikçe binanın sağlık ocağına dönüştürüleceğinin ifade edilmeye başlandığını söyledi.

 

‘ZATEN SAĞLIK OCAĞI VAR’

Böyle bir kararı kabul etmeyeceklerini belirten Muhtar Güzel şöyle konuştu:

“İlçemiz, Türkiye’nin en uç bölgesinde yer alan, sınırın sıfır noktasında kendi kaderine terk edilmiş küçük bir yerdir. Bölgemizde yaşanan olaylar nedeni ile bölge insanı hem maddi hem de manevi olarak büyük bir çöküntü yaşamaktadır. Daha önce Sağlık Bakanlığı’nın ilçemize bir devlet hastanesi yapması için belediye ile görüşmeler yapıldı. Belediye de arazisini hastane yapılması için hibe etti. Bu karar vatandaşlar arasında büyük sevince de neden oldu. Yapımı süren devlet hastanesi bitmek üzereyken, aldığımız duyumlar bize büyük üzüntü yaşattı. İlçemizde zaten bir sağlık ocağı var. Biz yataklı devlet hastanesi istiyoruz. Sürekli olarak bize en yakın olan Hakkari’ye gidip gelmekten bıktık. Çoğu zaman yollar kapalı ve olaylar nedeni ile vatandaşlarımız yollarda kalıp hayatlarını kaybediyorlar. Son 10 yılda bu yollarda yaşamını yitiren 721 vatandaşımız var. Böyle bir karar varsa Çukurcalılar olarak bunu kabul etmiyoruz. Yetkililere sesleniyoruz; bir an önce bu yanlışın düzeltmesini istiyoruz.”

 

İnşaatının yüzde 80’i tamamlanan hastane binası ile ilgili Çurca Kaymakamı Mustafa Temiz ise binanın nasıl kulanılacağı ile ilgili kendilerine henüz bir bilginin gelmediğini, vatandaşların da söylenti üzerine basın açıklaması yaptıklarını söyledi.