Haberler ve gösterdikleri

Haberler ve gösterdikleri
7 Kasım 2022 15:21

Geçen hafta ve dahil bugün, basında çıkan haberler bize çok şey gösteriyor.

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 

 

1-Bir Doğu ilinde bir genç kız iki kuzeninin tecavüzüne uğruyor, kuzenin birinden hamile kalıyor, aile bunu duyuyor, aşiret meclisi toplanıyor, kız hakkında ölüm karar çıkıyor, kıza tecavüz eden iki kuzen kızı yakınlardaki bir nehirde boğuyor. Şu haberi yazarken bile isyanın doruğuna çıkıyorum. Hem tecavüz et, hem suçlu kız olsun, onu bir de suda boğ. Bu hangi değer sisteminde var bu dünyada, dünyanın en adi değer sisteminde bile böyle şey olmaz. Bu olay Doğu ve Güneydoğu illerinde sosyal ve kültürel yaşamın ve birey gelişiminin hala AKP-HDP arasındaki cenderede sıkışık olduğunu da gösteriyor. Birbirleri ile senelerdir flört ve kavga arasında gidip geliyorlar ama o bölge insanına hiçbir insani ve siyasi ilgileri yok gerçekte.

 

Oysa Kürt meselesi diyene şunu söylemek lazım.

 

Kardeşim Kürt insandır her şeyden önce.

 

Siyasi partiysen, bir insani yaklaşımın yoksa, sen neyin siyasetisin. Bu olaylara isyan etmiyorsan sen neyin siyasi partisisin.

 

 

2-Bitlis’te bir okul çocuğunu köpek ısırdı. Çocuk zavallı, kuduz tehlikesi diye bir şey bile öğretilmemiş okulda, hiçbir tıbbi yardım almadığı/alamadığı için şu an yoğun bakımda ölümü bekliyor. Kuduzdan ölüm nedir, nasıldır, yazmaya gerek yok. İçim de almaz zaten yazmayı. O bölgenin belediyesinden tutun, Sağlık İl Müdürlüğüne kadar, bu hükümetin alayı da dahil, herkes sorumlu bu işten. Bir okul çocuğu bu şekilde nasıl ölür hala ya!

 

 

3-Peş peşe çok ağır trafik kazaları. Bu yazıya oturduğumda sonuncusunun haberi düştü basına, Ağrı’da tanker ve yolcu otobüsü çarpıştı, tanker patladı, ölü ve yaralılar var.

 

 

Bu hükümetin toplumsal yönetim sisteminde küçük kazalar kurtarmıyor.

 

 

Dikkat edin, TIR ve yolcu otobüsü, tanker ve yolcu otobüsü, tır ile tır çarpışması.

 

 

Olağanüstü riskli kazalar peş peşe cereyan ediyor.

 

 

Çünkü toplumda mikro yönetimde kalitenin önünü açacak bir siyasal yönetim yok.

 

 

Tek ölçüt, bu şirket bana riayet ediyor mu, ediyorsa, bırak istediğini yapsın.

 

 

4-Ortalık dolandırıcı dolu. Şimdi de avukat bürosu adı altında milleti arayıp, şu borcu, bu borcu diye dolandırıcılık yapılıyormuş. Dolandırıcılığın en niteliklileri şu anda Türkiye’de bu dünyada. Burada acaba siyasi sorumluluk yok diyebilecek bir baba-anayiğit var mı?

 

 

En büyük sorunumuz inanın pahalılık bile değil.

 

 

Bu toplumsal ve ahlaksal ve de yönetimsel çöküş.

 

Safile USUL Twitter

 

 


Yazarın Son Yazıları:
İstanbul’a alındı gözüyle bakabiliriz
Gökhan Zan ve ses kaydı
Didik didik bir şey aramışlar