Gürsel Tekin; Hayaldi gerçek oldu

Gürsel Tekin; Hayaldi gerçek oldu
30 Ekim 2012 12:33

Tv8’de Erkan Tan’ın bugünkü konuğu CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin oldu. Gündemi değerlendiren Tekin, 29 Ekim kutlamalarını değerlendirirken AK Parti’ye yönelik sert eleştirilerde bulundu.
Tekin’in açıklamaları özetle şöyle:
 
“Asıl provokasyonu devletin kurumları kendi yaptı!”
 
“Asıl provokasyonu devletin kurumları kendi yaptı. Gazı neden sıktılar? Herhangi bir yurttaş saldırıda mı bulundu? El bombası mı buldular? Silah mı buldular? Ne oldu da gaz sıkıldı? Hele ana muhalefet liderinin, milletvekillerinin yürüdüğü yerde polis şu cesareti gösteriyorsa eyvah derim. İşte şimdi hayaldi gerçek oldu.”
 
“3Y’den 3Z’ye geldik: Zalim, zamcı, zulüm olduk!”
 
“Sayın Çelik ve Çelik’in kadrosu, Sayın Başbakan, Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Arınç ve saz arkadaşları 2001’de AKP’yi kurduklarında aynen cümleleri şuydu: Biz iktidarımızda 3 şeyi ortadan kaldıracağız: Yoksulluğu bitireceğiz, yolsuzluğu bitireceğiz, en önemlisi de yasaksız bir Türkiye yaratacağız. Şimdi bakıyorum: 3y’den 3z’ye geldik. Zalim zamcı zulüm olduk.
 
“Sayın Çelik AKP’nin tarihçesine baksa bu lafları etmemiş olurdu!”
 
“Sayın Çelik’e şunu sormak istiyorum 91 yılında körfez krizinde istisnasız her cuma, Beyazıt meydanında binlerce insanla hak arama eylemleri vardı. Keşke Sayın Çelik AKP’nin tarihçesine baksa, herhalde bu lafları etmemiş olurdu. Dünyanın hiçbir otoriter sisteminde, diktatör ülkesinde 2 şey yasaklanmamıştır. Bir tanesi dini bayramlardır, diğeri de milli bayramlardır. Bir milli bayramı hangi gerekçe ile yasaklıyorsunuz?
 
“Esad tamam da Kaddafi’den ne istediniz?”
 
“Esad mezhepsel olarak bugünkü iktidara ters düşebilir peki Kaddafi’den ne istediniz? Kaddafi siyasi olarak bugünkü varlık sebeplerinizden biridir. Onun başını ezdiniz. Ne istediniz? Bu demek istediğimi anlayan anlar!”
 
“Yoksulluğun önünü biz keseceğiz!”
 
“Bu ülkede yoksulluğun önünü kesmek için aile sigortası hazır şu anda. Kanun teklifi olarak parlamentoya verdik. Hangi siyasi partiden olursa olsun bütün milletvekillerine ve Sayın Cemil Çiçek’e sesleniyorum; derhal bu kanun teklifini indirin. Bir yıl önce Samsun’da bir kardeşimiz çocuğuna süt alamadığı için intihar etti. Samsun’da yaşanan bu dram yarın başka bir yerde yaşanmasın!”