Gündem Bayram Dinlemez!

Gündem Bayram Dinlemez!
2 Eylül 2011 01:58


Bayramı geçen yazımda anlattığım gibi ''Doğanın Kalbi'' Isparta Sütçüler'de geçirdiğim için parmağım sürekli fotoğraf makinemin deklanşöründe…Asma yaprakları,incir,ceviz ve şeftali ağaçlarının arasından çam ormanlarını seyrediyor akşam olduğunda ise rengarenk çiçeklerle güneşi yolcu ediyorum…

 

 

  Televizyon izlememeye kararlıyım.Yalnız kuşların cıvıltıları ve sincapların didişmeleri doluyor kulağıma…Bir iki gazete,demli çay,külde patates…Muazzam…Burada mutlu olmak çok basit kanımca.

 

 

  Isparta için ''Antalya'nın arka bahçesi'' derler.Çok doğru.Antalya'nın Serik ilçesiyle Sütçüler komşu.Tıpkı dağlardan ayrı düşmüş,iki sevdalı …Balkona çıktığımda güneyde kalan dağın hemen ardı Akdeniz miş gibi geliyor.Lakin o kadar da yakın değil.Sütçüler konumu itibariyle o kadar ilginç bir yerdeki Antalya ve Isparta'ya hemen hemen aynı uzaklık da.Yani az önce bahsettiğim gibi güneyde kalan o dağlara düzgün bir yol yapılsa Antalya ilçelerine (Manavgat,Serik) çabucak ulaşmak işten bile değil!

 

 

  Televizyon izlemiyorum dedim.Ancak bu gündemden koptuğum anlamına gelmiyor.Sağ olsun gazeteler ve dostlar var…Zaten şu günlerde gelişen olaylardan haberdar olmamak mümkün değil.Çünkü yaşanan gelişmeler herkesin ağzında sakız!Herkes kendi penceresinden gündemi yorumluyor.

 

 

  Şu sıralar bir numaralı gündem maddesi devletin zirvesindeki bayramlaşma töreni(30 Ağustos):Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başkomutan sıfatıyla misafir kabul ettiği Karargah Şeref Salonu'ndan ilginç görüntüler basına yansıdı.76 Yıl aradan sonra gerçekleşen bu değişiklik herkesçe farklı yorumlandı ve iddialara neden oldu.

 

 

  Ülke sınırlarından çıkacak olursak :Suriye ve Libya'dan ise haberler ardı ardına geliyor.Bir zamanlar ''demir yumruk''ları yere göğe sığdıramayan milyonlar şimdilerde:

-Derdimizi kime anlatalım?

-Nereye kaçalım?

-Demokrasi istiyoruz.

Diye haykırıyorlar! Ana muhalefet lideri ve CHP heyeti ise emperyalizmden nasibini almış,açlıktan kırılan Somali'de…Ankara'da yapılan program dahilinde yetkililerle temas kurup,bölgede incelemelerde bulunacaklar.

 

 

 

  Yeniden Türkiye'yedeki gündeme dönecek olursam:Tıpkı Somali'de açlığın can aldığı gibi burada da trafik kazları hız kesmeden can alıyor! Her bayram tatilinde olduğu gibi yine yüksek ölü ve yaralı rakamları keza operasyonlarda ve çatışmalarda hayatını kaybeden askerler bayram sevincini gölgeliyor.

 

 

  Anladığım kadarıyla Emniyet Genel Müdürlüğü'(EGM)nün cep telefonlarımıza gönderdiği emniyet kemeri ve hız uyarısı sms'leri tıpkı  sigara paketlerinin üzerinde bulunan ''Sigara öldürür.'' yazıları gibi pek dikkate alınmıyor,göz ardı ediliyor.

 

 

  Bayram bayram fazla uzatmak istemiyorum. Kalan sağlara önerim:Dikkatli olalım!


Yazarın Son Yazıları:
Koalisyon öcü müdür yoksa uygarlık mıdır?
Çok seçenekli seçim
Ankara Sohbetleri 2- “Başka Kent Ankara” (Feridun Büyükyıldız)