Gerekirse sana bunu yaptıranları da biliyoruz, yapacaklarımızı da!

Gerekirse sana bunu yaptıranları da biliyoruz, yapacaklarımızı da!
13 Kasım 2012 13:28

Askerlik çağına gelmiş olup, ancak kendisini vicdani redçi olarak tanımlayan ahlaki, vicdani, siyasi dini ya da benzer gerekçelerle askerlik yapmak istemeyenlerin bu durumlarını bağlı bulundukları Askerlik Şubesine bildirmeleri ve açıklamaları halinde askere alma işlemine ve askerlik hizmetine tabi tutulmamaları öngörülmektedir…

""

(21.06.1927 Tarih ve 1111 Sayılı Askerlik Kanunu, 22.05.1930 Tarih ve 1632 Sayılı Askeri Ceza Kanunu ile 26.09.2004 Tarih ve 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun Kimi Maddelerinin Değiştirilmesine ve Kaldırılmasına Dair Kanun Teklifi.)

Teklifin Son Durumu: KOMİSYONDA

Nuriye ATABEY H&H YORUM

….Teklif ile polisin görevini yaparken direnişle karşılaşması halinde, silahını sadece meşru savunma hakkını kullanırken ya da bedeni kuvvet ve maddi güç kullanarak etkisiz hale getiremediği durumlarda bu direnişi kırmak amacıyla ve kıracak ölçüde zor kullanması öngörülmektedir…(Polis Vazife ve Selahiyet Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi)
Teklifin Son Durumu: KOMİSYONDA

 
                ……………………………………………….

… Teklif ile, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununda toplantı ve yürüyüşe silahla katılanlar için öngörülen cezaların, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununda terör suçları ve terör amacı ile işlenen suçlara ceza artırımını öngören düzenleme ile koşullu salıverilmeye ilişkin hükümlerin çocuklar hakkında uygulanmaması, bu hükümlerle bağlantılı olarak verilmiş cezaların kaldırılması; 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan, terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişinin ayrıca örgüte üye olmak suçundan dolayı cezalandırılmasıyla ilgili düzenlemenin yürürlükten kaldırılması öngörülmektedir…(Terörle Mücadele Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi.)
Teklifin Son Durumu: KANUNLAŞTI

                ……………………………………………………..

 … Teklif ile, belediyelerde iktisat müfettişi olarak görev yapanların da makam tazminatı alması öngörülmektedir…(5473 Sayılı Kanunun 3. Maddesinin (D) Bendinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun Teklifi)
Teklifin Son Durumu: KOMİSYONDA

                ………………………………………………………

Yukarıdaki Teklifleri veren İbrahim Binici, Bağımsız Ş.Urfa Milletvekili hani en son  "Ben 50 bin oyla seçilmiş bir parlamenterim. Neden sadece bizim partimizin önü kapatılıyor? Ama ne yazık ki 12 Eylül faşizmini aratacak kadar aşağılanmış bu sistemi lanetliyorum. Emniyet güçleri akıllarını başlarına alsınlar. Gerekirse bomba olur, onların vücutlarında ben patlarım. Yeter artık." diyen…

""

Milletvekilliğinin başında es kaza galiba acemiliğine gelen bir “zeytinciliğin geliştirilmesine ilişkin bir kanun değişikliğine” de imza atmış ama o sayılmaz.

Görüldüğü gibi yıllar içerisinde efendisinin emrettiği doğrultuda bir yola girmiş. Seçildiğinden beri verdiği 5 teklifin tamamı bu. Vicdani Redçi, efendim polis güç kullanmasın diyen nefreti gözlerinden okunan zat. Milletvekili maaşını tıkır tıkır alan, TBMM sayesinde “Milletvekili” denilen ama ipleri ve tasması başkasında olan her yaratığın yaptığı gibi salyalarını etrafa saçıyor.

Ama senin bir suçun yok. Sana bu cüreti verenler var ya, bu kuvveti verenleri Türk Milleti esas onları biliyor. Ama gerekirse bu Milletin neler yapabileceğini siz biliyor musunuz?

Mesela; 
 “Habur bir yol kazasıdır”
diyenleri, ya da
“Teröriste ağlamayan insan değildir” diyenleri…


Yazarın Son Yazıları:
Gezi Parkı darbesini kim planladı?
Yürüyelim arkadaşlar….
Ortada başkanlık yok, başkan yok ama 'Başkan Baba' var!