Fuat Avni’den ‘neden operasyon yapılamadı’ açıklaması!

Fuat Avni’den ‘neden operasyon yapılamadı’ açıklaması!
12 Aralık 2014 09:45

“Ankara ve İstanbul koridorları ‘Berbat ettiniz her şeyi’ fırçasıyla inliyor. Tiran küplere binmiş durumda”

 

Dün attığı ‘gazetecilere operasyon’ tweetleriyle gündeme oturan twitter fenomeni Fuat Avni yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.
Muhalif cepheyi sindirmek için yapılacak ‘Nefret Operasyonu’nu deşifre ettiğini savunan Fuat Avni hükümet kanadının ‘paniğe kapıldığını’ iddia etti. Fuav Avni böylelikle söz konusu operasyonların erkene çekildiğini savundu.
İşte Fuat Avni’nin iddiaları;

 
Nefret Operasyonu’nun maşası İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri Ankara ile yoğun telefon temasına başladı. Kriz merkezi oluşturuldu. Sızıntının nereden olduğunu bulmaya çalışıyorlar. Operasyonu bilenler sınırlı sayıdaydı. Koordinatörlüğünü Terörden sorumlu mdr. yrd. Mustafa Ç’nin başkanlığında kurulan KÇG’nin İstanbul ayağından başka bilen yoktu. Mustafa Ç. operasyon deşifre olmasın diye tüm personeline iki gün zorunlu izin verdiğini Ankara‘ya (bize) iftiharla söylemişti. Hafta başı gizlice Ankara‘ya gelip toplantıya katıldı. Hafta içi ikinci kez Ankara’ya geldiler ve operasyon günü belirlendi. Operasyon notu bana dün ulaştı. Teyit etmeden yazmak istemedim. KCK’nın İstanbul ekibinde yer alanları deşifre ediyorum. (isimler veriyor…)

KCK’nın İstanbul ekibi, özellikle açığı olanlardan seçildi. Elleri kolları mahkum. Gerektiğinde önlerine konacak açıkları çok

 

 

Operasyonun deşifre olmasından ötürü çalışmayı yürüten Başsavcı vekilinin Ankara’dan ‘fırça yediğini’ savunan Fuat Avni “İstanbul C. Başsavcı Vekili, Ankara’dan fırça yiyince ‘Her şeyi elinize yüzünüze bulaştırdınız’ diye ekibi fırçaladım dedi. Yarın ki soruşturmayı yürütecek ve gözaltı kararı verecek hakim ve savcılar paniğe kapılmış durumda.Şu an üzerlerinde inanılmaz baskı var. Gözüm üzerinizde. Operasyon startına kadar her şeyinizi deşifre edeceğim. Kendinizden bile saklasanız isimlerinizi ülkeye ezberleteceğim.” dedi.

 

 
“HER ŞEYİ BERBAT ETTİNİZ”

 

 
Fuat Avni sözlerini şöyle sürdürdü;
“Ankara ve İstanbul koridorları ‘Berbat ettiniz her şeyi’ fırçasıyla inliyor Tiran küplere binmiş durumda. Böyle bir tepki beklemiyorlardı. İstanbul TEM ve İstihbarat Şube’de isim isim deşifre ettiklerim bir odaya kapanıp durum değerlendirmesi yapıp sonucu Ankara’ya bildirdi. İstanbul toplantısından çıkan karara göre bilgi kendi içlerinden bana ulaşmış ve bu operasyon ekibine güven olmazmış. Tiran, Fidan, Bozdağ ve Ala arasında saatlerdir ikinci şahıslar üzerinden görüşme trafiği sürüyor. Operasyon ekibi dağıtıldı. Sabahki operasyona çözüm bulmaya çalışıyorlar. Nefret Operasyonu’nu çakma bazı göstermelik operasyona çevirmeyi planlıyorlar. ‘Operasyon yapacaktık ama bunlara değil’ demeye hazırlanıyorlar.Ama operasyon dosyaları, planları, belge ve kararları ne varsa kaydedildi7. Aylardır TEM Şube’de oluşturdukları kozmik odaya kimseyi almıyorlardı. Operasyon için yapılan bütün hazırlıklar deşifre oldu. Son kararı henüz vermesler de operason yapacak ekibi evlerine gönderildiler.

 

An be an yazmaya devam edeceğim. En çok Zaman Gazetesi önünde toplanan vatandaşlar, Tiran ve avenelerini kudurttu. Bana değil onlara dua edin

 

 

 

 

Kaynak: Sözcü