Fikret Bila’ya eski yazar dostundan ‘Yazıklar olsun sana Fikret’ çıkışı!

Fikret Bila’ya eski yazar dostundan ‘Yazıklar olsun sana Fikret’ çıkışı!
24 Mart 2016 12:43

Milliyet Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Fikret Bila’nın birinci sayfasından Rıza Zarrab’ın tutuklanmasına hiç görmemesi üzerine yılların köşe yazarı ve gazetecisi, Bila’nın yakın dostu Yalçın Doğan t24’deki köşesinden Bila’yı yandAŞ ilan ederek adeta topa tuttu. İşte o yazı:

 

 

 

Yeni Milliyet

 

 

Bu arada iktidar medyası arasında artık Milliyet de girmiş bulunuyor.

 
Zarrab’ın yakalanması Milliyet’in de ilk sayfasında yer almıyor. Uzun bir süredir Türkiye için önemli ama, iktidarın hoşuna gitmeyen haberler Milliyet’in ilk sayfasında ya yok ya da örneğin, Can Dündar ile Erdem Gül’ün tahliye haberinde olduğu gibi, aşağıda tek sütun veriliyor.

 

 
Bir zamanlar yönetiminde bulunduğum, yıllarca yazarlığını yaptığım Milliyet’i artık para verip almak bir yana, bedava bulsam bile, okumuyorum.

 
Başından beri, ideolojik olarak, AKP ile işbirliği halindeki dinci medya ile AKP’ye yakın duran, çıkarları bütünleşen havuz medyası bile daha ilginç, çünkü onların tavrı daha orijinal.

 
Milliyet ise, “bakın ha, ben de sizinle birlikteyim” diye, iktidar yanlısı olma telaşında, iktidarla işbirliği hevesinde. Evin üvey evladı gibi.

 
İktidara biat süreci içinde Milliyet’in başında Fikret Bila var.

 
Benim yirmi beş yıl öncesinden tanıdığım, Milliyet’in saygın Ankara temsilcisi Fikret gitmiş, yeni bir Fikret gelmiş.

 
Yeni Fikret ile birlikte yeni Milliyet gelmiş.

 
Yazıklar olsun sana Fikret. Abdi İpekçi ile Çetin Emeç’in kemiklerini sızlatmak, demek sana düşmüş.