Fethullah Gülen’in ailesi: Ona yalancı peygamber diyorlar

Fethullah Gülen’in ailesi: Ona yalancı peygamber diyorlar
9 Mart 2014 17:30

Erzurum’daki Polat Rönesans Otel’de yapılan toplantıda Fethullah Gülen’in ailesi adına Kemal Gülen açıklama yaptı. Kemal Gülen’in açıklamalarından satır başları;

 

Bugüne kadar suküneti tercih ettik bundan sonra da tercih edeceğiz…

 

Ülkemizde bir süredir Hizmet Hareketine ve Hocaefendiye karşı bir karalama kampanyası başlatıldı.Ülkemiz yakın zamanda böyle bir karalama kampanyası görmemiştir. Bu karalamayı yapanları Maşeri Vicdana davet ediyoruz.

 

Hocaefendi Erzurum’un en meşhur âlimlerinin rahle-i tedrisinden geçmiş ve nihayet Bediüzzaman Hazretlerinin eserlerini tanıyınca da bütün ruhuyla nurları anlamaya ve anlatmaya koyulmuştur.

 

FETHULLAH GÜLEN HEPİMİZ İÇİN ÖRNEK BİR ŞAHSİYETTİR

 

Küçük yaşlarından itibaren ibadete ve ilme olan düşkünlüğü, bugüne kadar ısrarla sürdürdüğü sade ve zahidane hayatıyla hepimizin önünde örnek bir şahsiyet, ahlaki ve manevi bir rehberdir.

 

Hocaefendi bütün ömrünü dikkat ve temkin ile yaşamıştır. Kuran ve sünnete sıkı sıkıya bağlı bir hayat sürmüş ve bu konuda akrabalarına da hüsn-ü misal olmuştur.

.

.

DEVLETİN MALI DENİZ DİYENLER HOCAEFENDİYE ÇAMUR ATIYORLAR

 

Devletin malını deniz görenler Hocaefendi’ye çamur atıyorlar…

 

Hocaefendi’nin dünyayı aşan şöhretine rağmen bugüne kadar ne kardeşleri ne akrabaları ne hısımları ne de sair yakınları bu nüfuzdan nemalanmadılar, istifade etmeyi düşünmediler.

 

Son birkaç aydır yürütülen iftira, yalan ve karalama kampanyaları, yakınları ve hısımları olarak bizlerin yüreklerini dağlıyor.

.

.

ONA SAHTE PEYGAMBER DİYORLAR

 

Sahte peygamber”, “haşhaşi”, “içi boş âlim müsveddesi” , “çete lideri” “virüs” ve “kan emici sülük” gibi yalan, iftira ve hakaretlere maruz kalıyor.

 

Hele bir de bu hakaretleri demokrasi, şeffaflık ve insan haklarını ağzına sakız eden siyasetçiler yapmıyor mu, işte bizim hayal kırıklığımız burada başlıyor.

 

“Bin ömrüm olsa Efendimiz’in saçının bir teline hepsi feda olsun” diyen bir zata yapılacak en büyük hakaret ona “yalancı peygamber” demektir.

 

BİZ PEYGAMBERİ SEVMEYİ ONDAN ÖĞRENDİK

 

Hâlbuki biz de milletimiz de peygamberi delicesine sevmeyi ve peygamberane yaşamayı ondan öğrendik. Hâşâ sadece bu peygamberlik iftirası bile insan tahammülünü aşıyor.

 

Bazı peygamberler, veli, müçtehit müceddid, ilim adamı veya sanatkârlar da evlenmemiş. Rabia işaretleri ile oy devşirenler Rabia’tül Adeviye’nin de evlenmediğini bilmiyorlar herhalde.

 

Kıymetli dostlar; Bazı siyasetçilerin ve bazı medya kuruluşlarının her geçen gün hakaret dozlarını artırdıklarını görüyoruz. Bu karalamalardan bîzarız, müştekiyiz, yakınları olarak da son derece müteessiriz.

 

İlmin ve âlimin izzeti yerle bir edilmesine müsaade edildi. Haftalar geçti hala derde derman bir açıklama yapılmadı.

 

Bizler bir âlime sahip çıkmayan ilim adamlarını ve özellikle ilahiyatçıları anlamakta zorluk çekiyoruz.

 

ELMAS ÇAMURA DÜŞSSE DE KIYMETİNDEN BİR ŞEY KAYBETMEZ

 

Elmas çamura düşse de kıymetinden bir şey kaybetmez; biz bugün elimizdeki cevherin kıymetini hatırlayalım diye bir araya geldik.

 

Kem söz sahibine aittir. Hakaretleri sahibine iade ediyoruz. Allah rızası için yollara düşen fedakâr insanlara ve tabii ki bize hakaret etmesini (“Sen kimsin sen, biz senin ağababalarını yendik”) içimize sindiremiyoruz. Bu saygıdan ve seviyeden yoksun hakareti kınıyor sahibine iade ediyoruz.

 

HOCAM GELİP GELMEME SİZİN TAKDİRİNİZ

 

Hocam gelip gelmeme sizin takdiriniz. Siz nerede olursanız olun yakınlarınız, akrabalarınız hep sizin yanınızda olacak. Sizi hayır dualarla anacak sizin dualarınızı bekleyecek.

 

Ülkemiz zor günler geçiriyor, seçim atmosferi içinde olduğumuz bu günlerde bize düşen her zamankinden daha sağduyulu olmak.

 

Biz, Hocamızın ümit veren sözlerine bakarak diyoruz ki “Türkiye’nin geleceği parlak, bu günler de inşallah geride kalacak”.