EYT’de belirsizlik sürüyor!

EYT’de belirsizlik sürüyor!
28 Aralık 2022 11:53

Yıllardır çözüm bekleyen EYT sorununa ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, sorunun bu hafta çözüleceğini duyurmuş olsa da, EYT mağdurlarının tedirginliği devam ediyor.

 

 

EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, sürece ilişkin belirsizliklerin hala devam ettiğinin altını çizerek, “ Cumhurbaşkanı Erdoğan bu hafta sorunun çözüleceğini ifade etti ancak yapılan açıklamalarda halen içeriğe ilişkin ifadeler yer almıyor” dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzenlemenin bu hafta içerisinde sonuçlanacağını açıkladı fakat mağdurlar düzenlemeye ilişkin belirsizliklerin olduğuna dikkat çekerek, durumun tedirginliği devam ettirdiğini belirtti. EYT’ye ilişkin sürecin belirsizlik ile noktalandığına dikkat çeken EYT Federasyonu Başkanı Gönül Boran Özüpak, sürece ilişkin belirsizliklerin hala devam ettiğinin altını çizerek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan bu hafta sorunun çözüleceğini ifade etti ancak yapılan açıklamalarda halen içeriğe ilişkin ifadeler yer almıyor. ‘99 Eylül öncesi kapsam dışı mı kalacak? Yoksa yaş haddine mi takılacağız diye tedirginiz. Cumhurbaşkanı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı EYT ile ilgili son noktayı koyacak icra makamı ama sürecin nasıl oluşacağı belirsizliğini korumaya devam ediyor” dedi.

 

 

HER GEÇEN GÜN YENİ BİR BEKLEME SÜRESİ EKLENİYOR
Var olan belirsizliğin yeni soru işaretlerine neden olduğunu ifade eden Özüpak, sürecin daha da uzayacağından korktuklarını belirterek, “Yıllarca beklediğimiz bu konu da yeni bir sürpriz gelir mi yoksa bizi 2023 yılına bırakacaklar. Bitmeyen, bitemeyen yola artık Aralık ayıda eklendi. Sorunumuzun çözümünü beklerken her geçen gün yeni bir bekleme süresi daha da ekleniyor. Şimdi Cumhurbaşkanı tarafından ‘EYT sorunu bu hafta içinde çözülecek’ ifadeleri üzerine bizim aklımızda yeni soru işaretleri oluştu. TBMM tatilde, meclis tatildeyken sorunumuzun nasıl çözüleceğini merak ediyoruz” ifadelerini kullandı.