Eskişehir’de ATA’ya saygı nöbeti!

Eskişehir’de ATA’ya saygı nöbeti!
10 Kasım 2014 11:59

Eskişehir’de Atatürk’ün aramızdan ayrılmasının 76’ncı yıldönümü nedeniyle sinenler çalınca, cadde ve sokakta yürüyenler durup saygı duruşunda bulundu. Vilayet Meydanı’ndaki resmi törenin ardından bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları tarafından Atatürk Anıtı önünde ‘Ata’ya Saygı’ nöbeti başlatıldı.

 

 

Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle Vilayet Meydanı’nda düzenlenen törene Vali Güngör Azim Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutan Vekili Korgeneral Nihat Kökmen, Büyükşehir Belediyesi Başkanı CHP’li Yılmaz Büyükerşen ile çok sayıda kişi katıldı. Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ardından çalınan sirenle birlikte törene katılanlar saygı duruşunda bulundu. Sirenlerin çaldığı sırada yolda yürüyenler, inşaat çatısında bulunanlar, görme engelliler için yola bant döşeyen belediye işçileri de durup Ata’ya saygı duruşunda bulundu.

 

 

Meydandaki resmi tören ardından CHP, İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Eğitim-İş Sendikası tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu, ardından anıt önünde saat 24.00’e kadar sürecek ‘Ataya Saygı’ nöbeti başlatıldı.