Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ünlüce: 14 ilçe ve 540 mahallemizin en ücra köşesine de adil hizmet götüreceğiz

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ünlüce: 14 ilçe ve 540 mahallemizin en ücra köşesine de adil hizmet götüreceğiz
9 Nisan 2024 09:50

Yılmaz Büyükerşen, koltuğunu 25 yıl sonra gönül rahatlığı ile devretti. Ayşe Ünlüce, 8 yıllık belediyecilik deneyimi sonrası seçimi kazanıp 1 numaralı koltuğa terfi etti. Başkan Ünlüce’nin öncelikli hedefleri arasında kentsel dönüşüm ile afetlere dayanıklı yeni ve modern binalar yapılması var.

 

 

 

Çorak bir Anadolu kasabası olarak aldığı Eskişehir’i modern bir Avrupa kenti yapan Yılmaz Büyükerşen, 25 yıllık koltuğunu gönül rahatlığı ile Ayşe Ünlüce’ye devretti.

Seçim kampanyası döneminde her gittiği yerde “Ne gündüz, ne gece. İlle de Ayşe Ünlüce’’ pankartları ile karşılanan ve mazbatasını alarak göreve başlayan Ünlüce, Türkiye’nin en yaşanabilir şehirlerinden biri olarak ön plana çıkan Eskişehir’i, daha da ileri taşımak istiyor. Sözcü’den Emin Özgönül’ün haberine göre öncelikli hedefler arasında kentsel dönüşüm ile afetlere dayanıklı yeni ve modern binalar yapılması, Sultandere bölgesinde ise 1.500 konutluk yeni bir projenin hayata geçirilmesi var. Sosyal donatı alanları oluşturarak şehrin farklı bölgelerinde modern yeni mahalleler kurmayı da amaçlıyor. Trafiği rahatlatacak ulaşım projeleri ve tramvay hatları ile de toplu taşım çözümleri ve çok katlı otoparklar gündeme gelecek.

 

 

YAŞLI DEĞİL KIDEMLİ

 

 

“Sosyal ve adil kent vizyonumuz ile adalet, eşitlik ilkeleri ile huzur içinde bir Eskişehir olmaya devam edeceğiz” diyen Ünlüce, “Sivil Toplum Merkezleri Yerleşkesi, Kıdemliler Yaşam Merkezi ve Emek Lokali, Sektörel Eğitim Merkezi, Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi, Aşevlerini de hizmete alacak. Güneş Enerji Santralleri, Yeşil Enerji Kooperatifi, Atıksu Arıtma Tesisi de hedefler arasında bulunuyor.

Şehit Yakınları ve Gaziler Sosyal Tesisi de yakında hayata geçirilecek. Çorak bir Anadolu kasabası olduğu günlerde turizm kavramının dahi bilinmediği bir kent olan Eskişehir, şimdi her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist ağırlıyor. Ünlüce turizm potansiyelinin artırılması için de yeni projeleri devreye alacak.

 

 

Adil hizmet götüreceğiz

 
Eskişehir’de bugüne kadar 32 erkek belediye başkanı görev yaptı. 1878 yılında Eskişehir’in ilk Belediye Başkanı Hacı Nafiz Hüseyin Efendi’den 146 yıl sonra, şehrin ilk kadın başkanı oldu. İki ayı aşkın süren yoğun bir seçim maratonu sonucu kullanılan 559 bin oyun yüzde 51’ini aldı. 276 bin oy ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. İYİ Parti’den milletvekili seçilip AKP’ye geçen, sonra da AKP’nin Büyükşehir adayı olan Nebi Hatipoğlu’na da yaklaşık 72 bin oy fark attı. Yerel seçimlerde Eskişehir’in 14 ilçesinden 8’ini de CHP’li adaylar kazandı. Ünlüce “Bu seçimin kaybedeni yok. Bana oy veren, vermeyen tüm Eskişehirlilerin Belediye Başkanıyım. Hangi partiden olursa olsun tüm ilçe Belediye Başkanlarımın da Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Ayrışmadan, farklılaştırmadan, ötekileştirmeden birleşerek ve barışarak bu şehre birlikte hizmet edeceğiz. 14 ilçe ve 540 mahallemizin en ücra köşesine de adil hizmet götüreceğiz” dedi.