Eşim bunu haketmedi !

Eşim bunu haketmedi !
13 Ağustos 2012 12:07

PKK’lılar tarafından kaçırılan Hüseyin Aygün’ün eşi Emine Aygün ilk kez Hürriyet’e konuştu. Aygün,”Eşim bunu hak etmedi” dedi. Emine Aygün ve CHP’li vekillerin saat 17.00’de Tunceli’de basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. CHP’li vekiller valilik çıkışında BDP’li belediyeyi ziyaret ederek Aygün’ün yakalanması için destek istedi.

BDP’YE ZİYARET

CHP’li milletvekilleri valilikte Hüseyin Aygün’ün burnunun bile kanamaması için önlem alınmasını ve ona göre hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Valilik de bu konuda hassas davranacaklarını,  şu an sadece arama tarama faaliyetlerinde bulunulduğunu söyledi. Bu arada CHP heyeti daha sonra BDP’li Tunceli Belediyesi’ni ziyaret etti.

CHP’li milletvekilleri, Aygün’ün serbest bırakılması için BDP’den destek beklediklerini, kentteki tüm STK’ların bu konuda hazır olduklarını söyledi. Belediye Başkan vekili Şahin Kılıç, bu konuda destek vereceklerini açıkladı.

EŞİ İLK KEZ KONUŞTU: EŞİM BUNU HAK ETMEDİ  

Hüseyin Aygün’ün eşi Emine Aygün ilk kez Hürriyet’e konuştu. Aygün, “Eşim bunu hak etmedi, benim eşim bu eylemin yapılacağın en son kişidir” dedi.

KORUMA TALEBİ OLMADI  

Tunceli’de CHP milletvekili Aygün’ün PKK’lılar tarafından kaçırılmasının ardından dün akşamdan beri vali Mustafa Taşkesen başkanlığında kriz masası kurularak MİT,  jandarma ve emniyet toplantı düzenledi.

Meclis’in tatil olması nedeniyle beş günden beri Tunceli’de bulunan ve koruma talebi olmayan Hüseyin Aygün’ün memleketi Tunceli’de esnaflarla sık sık görüşme yaptığı ve son olarak da vatandaşların sorunlarını dinlemek amacıyla Ovacık ilçesine gittiği belirtildi.

CHP Tunceli İl başkanı Kemal Bozkurt, Aygün’ün Ovacık’tan ayrıldığının “biliniyor” ihtimalinin yüksek olduğunu ve bunun planlı bir eylem olduğunu söyledi.

PKK’nın Tunceli’de 1,5 ay içerisinde 3 kez kalabalık gruplar halinde karayolunu keserek kimlik kontrolü yaparken bu kez ise sadece iki silahlı militanla Hüseyin Aygün’ün aracının yolunu kesmesi ‘Nokta’ eylemi olarak değerlendiriliyor.

CHP MİLLETVEKİLLLERİ TUNCELİ’DE

CHP milletvekilleri İlhan Cihaner, Levent Gök,  Müslim Sarı ve Veli Ağbaba, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılmasının ardından Elazığ’dan Tunceli’ye gitti.

“OPERASYON İSTEMİYORUZ”

 

Hüseyin Aygün’ün ailesi,  yapılacak operasyonların Aygün’ün hayatını riske sokacağı düşüncesiyle operasyon yapılmamasını istedi. Aygün’ün eşi, Emine Aygün valiliğe bu isteğini söyledi. Vali, operasyon yapılıp yapılmaması konusunda değerlendirmede bulunacağını açıkladı.