Erzurum'da snowboardcular yerçekimine meydan okudu

Erzurum'da snowboardcular yerçekimine meydan okudu
7 Mart 2013 18:20

Erzurum’daki Palandöken Kayak Merkezi’nde yapılan Snowboard Dünya Gençler Şampiyonası, tüm hızıyla sürüyor.

Paralel slalom erkek ve kadın finallerinde madalyalar sahiplerini bulurken, ‘halfpipe’ ve ‘slopestyle’ antrenmanlarında rampalardan havalara uçan sporcular nefes kesti. Düşüp hafif yaralanan sporculara ise 112 ekipleri müdahale etti.


 
Palandöken Dedeman Oteli önündeki pistlerde bugün saat 10.00’da başlayan paralel slalom erkek ve kadın finalleri yapıldı. Türkiye Milli Takımı’nda yer alan kadın ve erkek sporcuların dereceye giremediği final yarışların, kadınlarda Çek Cumhuriyeti’nden Ester Ledecka birinci, Almanya’dan Cheyenne Loch ikinci ve Rusya’dan Natalya Soboleva üçüncü oldu. Erkeklerde ise birinciliği Almanya’dan Stefan Baumeister alırken, ikinciliği Rusya’dan Valerya Kolegov ve ücünlüğü de Kanada’dan İndrik Trahan kazandı. Yarışların ardından dereceye giren sporculara ödülleri törenle verildi.


 
Öte yandan bugün gün boyu devam eden ‘halfpipe’ ve ‘slopestyle’ antrenmanlarında ise sporcular hızlarını alıp havalara uçarak taklalar attı. Palandöken’de kayak yapan yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgiyle izlediği yarışmalarda bazı sporcular dengesini kaybetmesi sonucu rampalardan düşünce pistlerde uzun süre sürüklendi. Yaralanan sporcular 112 Acil servis ve Jandarma Arama ve Kurtarma ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılarak ambulansta bekleyen doktorlara götürülerek tedavi edildi.