Erözgün; Bu Toprakları Vatan Yapan Şehitlerim​izi Saygıyla Anıyoruz.

Erözgün; Bu Toprakları Vatan Yapan Şehitlerim​izi Saygıyla Anıyoruz.
17 Mart 2013 11:10

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün,” 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü” dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Erözgün, mesajında şunları kaydetti:

 

 

 

Erözgün, “Milletimizin ruhunda var olan bağımsızlık tutkusunun destansı sayfalarından birisi olan Çanakkale Deniz Zaferi’nin 97. yıldönümünü gururla kutluyor ve bize bu gururu yaşatan şehitlerimizi de minnetle ve rahmetle yâd ediyoruz” dedi.

 

Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Erözgün mesajında şunları kaydetti. 18 Mart 1915, Özgürlüğümüzün milli karakterimizin değişmez parçası olarak bütün dünyaya gösterdiğimiz ve ülkelerin birleşerek meydana getirdikleri düşmanlarımızı “Çanakkale Geçilmez!” diyerek bozguna uğratarak yazdığımız şanlı destanımızın tarihidir.

 

 

 

Çanakkale destanı, “Türk ezansız olmaz, Türk bayraksız olmaz, Türk vatansız olmaz, Türk hürriyetsiz olmaz” sözünün tarihimizdeki en büyük örneklerinden birisidir.

 

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’ un muhteşem şiirindeki “ Bedr’ in aslanları ancak bu kadar şanlı idi” mısrasında ifade ettiği gibi, Çanakkale, nice adsız kahramanın iman dolu göğüslerini siper ederek kanlarının son damlasına kadar verdikleri mücadeleyle kazanılmış büyük bir zaferin adıdır.

 

Takriben 250 bin şehit verdiğimiz, genci-yaşlısıyla yüz binlerce gazimiz olan Çanakkale destanı, milletimizin her türlü yokluk ve acılar içinde bile birlik ve beraberliğiyle neler başarabileceğini gösteren kahramanlık örnekleriyle dolu büyük bir zaferdir.

 

 

 

 

Çanakkale destanı, aynı zamanda ateşten günler yaşadığımız milli mücadele yılları için hem moral hem ışık hem de yeni kurulacak Türkiye Cumhuriyetinin doğum sancısı olmuştur. Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk,  milletimizin hürriyet meşalesini öncelikle Çanakkale`de yakmış; daha sonraki yıllarda Samsun`a çıkarak bu istiklal meşalesi altında milletimizi bir araya toplamış ve nihayet adeta ikinci bir Çanakkale destanıyla da düşmanlarımızı İzmir’den denize dökerek Kurtuluş Mücadelemizi zaferle sonuçlandırmıştır.

 

 

 

 

Bu büyük ve anlamlı zaferin yıldönümü nedeniyle, vatan uğruna verdikleri mücadelede bayraklaşarak gelecek nesillere muhtaç olduğu kudreti aşılayan kahraman şehitlerimizle; Çanakkale’de Türk milletinin üzerine bir güneş gibi doğan ve Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıkarak Cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını; vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve Cumhuriyetimizin korunması için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi ve fedakâr milletimizin nice adsız kahramanlarını minnet, saygı ve şükranla yâd ediyorum dedi.