Ergenekon'un bir numarası bulundu

Ergenekon'un bir numarası bulundu
30 Ocak 2012 09:59

Star Yazarı Mustafa Akyol, Atatürk’ü adeta köşesinden Ergenekoncu ilan etti ve bununla da kalmayarak Gençliğe hitebe kaldırılsın dedi!

Star Yazarı Mustafa Akyol, Atatürk’ü adeta köşesinden Ergenekoncu ilan etti ve bununla da kalmayarak ‘Gençliğe Hitabe kaldırılsın’ dedi!

 

“ideolojik eğitim”i sonlandırmak için gereken işlerden birinin “Andımız’ı kaldırmak” olduğu da epeydir söyleniyor. Ben de öyle. Ancak kanımca sadece “Andımız” değil, onun kadar buyurgan bir metin olan “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi” de okullardan çıkarılmalı. Diye yazısına başlayan Akyol’a karşı Türk Gençliği’ni Atatürk anıtları önünde toplanarak, demokratik tepkilerini, Gençliğe Hitabe’yi okuyarak göstermeye çağırıyorum..

 

 

 

 

“Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.”

‘Bu sorunlu bir ifade’ diye de yazısına devam ediyor, yani savaş ortamından işgalden yeni çıkılmış ve yep yeni bir devlet kurulmuş, gelecekte de aynı şeylerin başımıza geleceği uyarısı Ulusun kurtarıcısı tarafından yapılıyor ve bu ifadeler sorunlu olarak ilan ediliyor!

 

Bakınız daha neler diyor:

İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır.”

Dahilî ve haricî bedhahlar: yani “iç ve dış düşmanlar”. 28 Şubat süreçlerine, Batı Çalışma Gruplarına yol açan konsept… Akyol’a göre Atatürk’ün bu sözleri duvarlarda asılı olmasaydı, 28 Şubat yaşanmayacaktı, olay bu kadar basit!

 

Ve yazısını da şöyle bitiriyor:

Kısacası, Gençliğe Hitabe, askeri darbeleri ve Ergenekonvari oluşumları meşrulaştıran çok sorunlu bir metin. Demokrasinin D’sinden söz etmediği gibi, demokrasi düşmanlarına güçlü bir referans kazandırıyor.  Yani Ergenekoncuların kaynağı Mustafa Kemal Atatürk, böylelikle artık 1 Numarayı da aramaya çalışmaya gerek yok! Demokrasi aşığı Akyol, yarın bizlerin evinde Nutuk, Gençliğe Hitabe olduğu ihbarı yaparsa potansiyel Ergenekoncu olarak içeri de tıkılabiliriz!

 

Engin BALIM