Erdoğan ile Obama, Suriye'yi konuştu

Erdoğan ile Obama, Suriye'yi konuştu
25 Mart 2012 11:39

Güney Kore’de düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi nedeniyle Kore’de bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan, zirve öncesinde ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşme sonrasında iki lider bir basın toplantısı düzenledi..

Güney Kore’de düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi nedeniyle Kore’de bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan, zirve öncesinde ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşme sonrasında iki lider bir basın toplantısı düzenledi.

 

 

Obama yaptığı açıklamada, görüşmenin büyük bölümünde Suriye konusunın görüşüldüğünü belirtti.

 

İran konusunu da ele aldıklarını belirten Obama, İran’ın yükümlülüklerini yerine getirmesi ve nükleer sorun konusunda ilerleme kaydedilmesi gerektiğini belirtti. ABD Başkanı, İran konusunda da Türkiye’den barış yönünde destek beklediklerini söyedi.

 

ERDOĞAN: SURİYE KONUSUNDA GÖRÜŞLERİMİZ ÖRTÜŞÜYOR

 

Obama’dan sonra söz alan Başbakan Erdoğan “Suriye ile görüşlerimiz örtüşüyor” dedi. Erdoğan, konu ile ilgili olarak “insani bir görevimiz var, Suriye konusunda üzerimize düşeni yapacağız” şeklinde konuştu. 

 

 

“TERÖRLE MÜCADELE, SİYASİ UZANTILARLA MÜZAKERE”

Terörle mücadelenin de ele alındığını belirten Erdoğan, “ABD’yi yanımızda görmek biz memnun etti. Mücadelemiz devam edecek ancak siyasi uzantılarıyla da müzakerelere devam edeceğiz” dedi.

Erdoğan ayrıca, görüşmde Irak ve Kıbrıs konularının da konuşulduğunu belirtti.