Erdoğan İçişleri’ni Soylu’nun altından çekti!

Erdoğan İçişleri’ni Soylu’nun altından çekti!
4 Haziran 2023 10:22

Son yıllarda İçişleri Bakanlığı’ndaki icraatları, açıklamaları ve hakkındaki iddialar nedeniyle sürekli tartışma konusu olan ve AKP içinde de eleştirildiği söylenen Soylu’nun kabine dışında kalması, Milli Savunma Bakanlığı’na devam etmek istediği bilinen Hulusi Akar’ın koltuğunu Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler’e bırakması, Erdoğan’ın en dikkat çekici kararları olarak not edildi.

 

 

T24 İnternet Sitesi’nde Gökçer Tahincioğlu imzası ile yayınlanan ilginç analizde şu görüşlere yer verildi:

 

 

Soylu kabine dışı

 

 

Önceki dönem kabinede yer alan Ersoy ve Koca hariç tüm isimleri milletvekili listesine koyan Erdoğan’ın buna rağmen İçişleri Bakanlığı koltuğunu yeniden Soylu’ya emanet edebileceği, MHP’nin bu konuda ısrarcı olabileceği konuşuluyordu. Ancak öyle olmadı. Soylu’nun da yeniden oturmayı istediği koltuk, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’ya verildi.

Yerlikaya, Soylu’ya karşı bir isim olarak gösterilmiyor ancak ekibinde de yer almıyordu. Erdoğan’ın desteğiyle İstanbul’a atanan Yerlikaya, Milli Görüş çizgisine daha yakın, başınla diyalogları daha sıcak bir isim olarak değerlendiriliyor.
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarının odağında yer alan, kararları, konuşmaları tartışma konusu olan, özellikle milliyetçi kesimde yarattığı sempati nedeniyle ismi geleceğin lider adayları arasında da geçen Soylu, yedi yıl sonra bakanlık koltuğunu bırakmak zorunda kaldı. Cumhurbaşkanlığı’ndan sonra en güçlü bakanlık olarak gösterilen İçişleri Bakanlığı koltuğunda kalmayı çok istediği belirtilen Soylu’dan önümüzdeki dönemde farklı görevlerde yararlanılacağı, yerel seçimde de isminin gündeme gelebileceği değerlendiriliyor.