Erdoğan: Batı bu olaya hala 'darbe' diyemeyerek samimiyet testinde sınıfta kalmıştır!

Erdoğan: Batı bu olaya hala 'darbe' diyemeyerek samimiyet testinde sınıfta kalmıştır!
5 Temmuz 2013 16:28

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Yurtdışındaki Türk Bilim İnsanlarının 2.Kurultayı’nın kapanış oturumda konuşuyor.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada Mısır’daki olaylara değindi.


 

Başbakan Erdoğan,
“Dünyanın neresinde olursa olsun, seçimle gelmiş hangi iktidara karşı olursa olsun, darbeler kötüdür, darbelerin hedefi halktır, darbelerin hedefi gelecektir, darbelerin hedefi demokrasidir. Bunu herkesin cesaretle açık yüreklilikle samimiyetle ifade etmesini bekliyorum. Ben şu anda batıya şaşıyorum. Batı hala bu olaya darbe diyememiştir. Ama bu arada Afrika Birliği’ni de tebrik ediyorum. Afrika Birliği de Mısır’ın üyeliğini askıya almıştır. Duruş budur” dedi. Erdoğan, “Batı hala bu olaya darbe diyememiştir. Batı samimiyet testinde sınıfta kalmıştır. Sandık demokrasinin namusudur” şeklinde konuştu.

“Bölgenin parametreleriyle Türkiye’yi analiz etmek mümkün değildir. Türkiye farklı bir yerdedir” diyen Başbakan Erdoğan, “Mısır, Mısır halkı, idarecileri, siyasetçileri, askeri ve sivil bürokrasisi, Türkiye’nin yakın tarihini mutlaka okumalı, Türkiye’nin yakın tarihindeki tecrübesini mutlaka ama mutlaka dikkate almalıdır. İçinde bulunduğumuz zor coğrafyada, halkının çoğunluğu Müslüman olan demokrasi ile idare edilen, demokrasisinin standartlarını her geçen gün yükselten bir ülke olarak Türkiye, hem Mısır hem de diğer tüm bölge ülkeleri için aslında çok önemli bir referanstır” diye konuştu.