‘Emniyet sınavında soruları sendika temsilcisi hazırladı’ iddiası!

‘Emniyet sınavında soruları sendika temsilcisi hazırladı’ iddiası!
16 Ekim 2020 10:11

28 Kasım’da yapılacak olan Emniyet Genel Müdürlüğü görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına ilişkin Büro Memur-Sen’in temsilcisinin açıklaması olay yarattı.

 

 

Büro-Memur Sen’in Emniyet’te çalışan temsilcisi “soruları biz hazırladık” açıklaması yaptı.

 

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre, Aydın Nazilli Emniyet Müdürlüğü’nde sivil memur olarak görev yapan Mustafa Acartürk, şöyle yazdı:

 

Arkadaşlar, konular nasıl belirlendi? Sınav konularının belirlenmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü, Büro Memur-Sen’e bilgi notu sunması için resmi yazı gönderdi. Türkiye genelinde Büro Memur-Sen’in Emniyet üyeleri, şube başkanı, şube başkan yardımcıları ve ileri gelen temsilcilerinden oluşan bir ekip telekonferans yöntemi ile bir araya geldi. EGM’nin istediği bilgi notunun içeriğini doldurduk. Cemal Üstün, Muhammet Doğan, Mehmet Ümit Uğur 7-8 kişi idik. Diğer arkadaşlarım aklımda değil. Bu çalıştayda yazmış olduğumuz konu başlıkları nihai şekli BMS tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’ne üst yazı ile gönderildi. Ve bu çalıştaydaki konular EGM tarafından olduğu gibi tasdiklenmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğü ekstra bir konu dahi koymamış. Bir konuyu dahi çıkarmamıştır. Sadece mesleki alan bilgisi sorularını EGM eklemiştir. Size sağda solda ne anlatıyorlar bilmiyorum. Saygılarımla!”

 

Olayın duyulmasının ardından Mustafa Acartürk, Büro Memur-Sen Nazilli İlçe Temsilciliği görevinden istifa etti.