Eminağaoğlu: Tutuklamalar ceza infazı gibi kullanılacak

Eminağaoğlu: Tutuklamalar ceza infazı gibi kullanılacak
15 Nisan 2020 07:00

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen infaz düzenlemesi, gazeteciler ve diğer düşüncelerinden dolayı cezaevinde olanları kapsam dışında tutulduğu için eleştirilerin odağında.

 

 

Eski cumhuriyet savcılarından Ömer Faruk Eminağaoğlu’na göre de infaz düzenlemesindeki MİT’e karşı işlenen suçların kapsam dışı bırakılmasında iktidarın “gazetecilere baskıyı artırarak hukuk dışı işlerini sürdürme arzusu” rol oynadı.

 

 

Eminağaoğlu, “İktidar hukuk dışı tüm işlerini MİT yoluyla gerçekleştirdiği için bu işlerin aydınlığa kavuşturulmasını, basın yoluyla halkın bilgilendirilmesini önlemek istiyor. Gazetecilerin hukuktan, eşitlikten mahrum bırakılmasının nedeni budur” diye konuştu.

Düzenlemeyle birlikte iktidarın işlemlerinin sorgulandığı olaylarda eşitliğe aykırı biçimde farklı bir infaz sisteminin de Türkiye’ye getirileceği mesajının verildiğini öngören Eminağaoğlu, Türkiye’de yeni yasal ve hukuki sorunlara yol açıldığına dikkat çekti.

Eminağaoğlu, “Gittikçe yaygınlaşan hukuka aykırı ve baskı niteliğindeki tutuklamalar, ceza infazı gibi kullanılacak, bu tutuklamalar artacak ve uzun süreli olması gerçekleştirilecek. İktidar; kendi hukuk düzenini ilan ediyor” eleştirisinde bulundu.

Hilal Köylü /  Deutsche Welle Türkçe