Elazığ'da Kadın Cinayetine Tepki

Elazığ'da Kadın Cinayetine Tepki
20 Kasım 2012 16:29

ELAZIĞ’ın Karakoçan İlçesi’nde yaklaşık 7 ay önce, ayrılmak isteyen nişanlısı 21 yaşındaki Bediha Oral’ı tabancayla vurarak öldürdüğü suçlamasıyla tutuklanan 25 yaşındaki Akif Yıldırım’ın yargılanmasına devam edildi.

 

 

Mahkeme heyeti, sanık Yıldırım’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 18 Aralık’a erteledi. Duruşmanın ardından Diyarbakır ile Tunceli’den gelen kadın derneklerinin temsilcileri, Adliye önünde kadın cinayetlerini protesto etti. Duruşmaya gönüllü avukat olarak katılan Reyhan Yalçındağ Baydemir ise “Ölü kadınlar ve katil erkekler ülkesi burası” dedi.

 

 

Karakoçan’da geçen 29 Nisan günü, ayrılmak isteyen nişanlısı Bediha Oral’ı ailesinin gözleri önünde tabancayla vurarak öldüren Akif Yıldırım’ın yargılanmasına Elazığ 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Davanın bugünkü ikinci duruşmasına, ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Akif Yıldırım, sanık avukatı, Bediha Oral’ın babası Şahhaydar Oral, annesi Sabiha Oral, ablası Ayten Oral, kızkardeşi Nurhayat Oral, ailenin avukatı Şemsettin Ersöz ile gönüllü avukatlık için Diyarbakır’dan gelen Büyükşehir Belediye Başkanı BDP’li Osman Baydemir’in eşi avukat Reyhan Yalçındağ Baydemir katıldı. Duruşmayı Diyarbakır Kardelen Kadın Derneği, Diyarbakır İnsan Hakları Komisyonu ve İnsan Hakları Derneği’nden avukatlar da gözlemci olarak takip etti.

 

 

 

 

Savcının mütalaasını vermesinin ardından mahkeme başkanı Hakim İsmail Sezgin, sanık avukatı Ferhat Tozkoparan’ın nişanlılık ilişkisinin başladığı Kasım ayından cinayetin işlendiği güne kadar olan telefon kayıtlarının temini talebinin reddine; adli kontrol uygulamasının sonuçsuz kalacağı ve kaçma ihtimali bulunduğundan sanık Akif Yıldırım’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 18 Aralık 2012 tarihine erteledi.

 

Duruşmanın ardından Adliye önünde toplanan Oral Ailesi, yakınları ve Diyarbakır ile Tunceli’den gelen kadın derneklerinin temsilcileri, kadın cinayetlerini protesto etti.

 

 

 

 

HAKKETİĞİ CEZAYI ALSIN VE SON OLSUN ARTIK

Maktule Bediha Oral’ın ablası Ayten Oral, ise kardeşinin cinayetinin son olmasını istedi. Oral, “Benim Bediha’nın ablası olarak şu an içim yanıyor, başka bir ablanın içi yanmasın. Kimsenin ocağı sönmesin huzuru bozulmasın. Bunun için de herkes hak ettiği cezayı alsın istiyoruz. Alsın ve son olsun artık. Hem Türkiye’de hem de her yerde son olsun artık” dedi.

Ayakta durmakta zorluk çeken anne Sabiha Oral ise yakınlarının kollarında yürüyüp cinayete kurban giden kızının fotoğrafını öperek ağladı.