‘Ekrem, bizim Ekremimiz, onu niye harcayalım?’

‘Ekrem, bizim Ekremimiz, onu niye harcayalım?’
18 Aralık 2022 08:34

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekremİmamoğlu hakkında verilen hapis ce siyasi yasak cezalarının ardından İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dikkati çeken desteği sonrasında ortaya atılan “cumhurbaşkanı adayı” tartışmalarına CHP’li üst düzey bir yetkilinin tepkisini aktardı.

 

 

Buna göre “Meral hanımın partimizin içine dönük atağını ve bu ataktan bir şey çıkmayacağını gördük. Cumhurbaşkanı adayımızı Meral hanım belirlemeyecek” diyen yetkili, “Saraçhane’de İmamoğlu belediye başkanı olarak yerinde kaldı ve ‘Sen belediye başkanı olarak değerlisin’ dediler. Ekrem, bizim Ekremimiz. Ekrem’i niye harcayalım? Ekrem’e ihtiyacımız var. Ekrem’i seviyoruz. Ama CHP’nin adayını belirleme yetkisi kimin elinde? CHP’lilerin. Parti Meclisi ile milletvekili grubu adayı belirleyecek” ifadelerini kullandı.
Saymaz, ismini açıklamadığı bu üst düzey yetkilinin, “Parti içine yapılan şeyin çok hoş karşılanmadığını gördük. Meral Hanım CHP’lilerden övgü almadı. Biz İyi Parti içine karışırsak hangi tepkiyi alacaksak, o da böyle girdi, ne olduğunu gördük” eleştirilerini aktardı.

 

Yazının tamamını okumak için tıklayın.