Ecevit Döneminde Terör Sıfırlanmıştı

Ecevit Döneminde Terör Sıfırlanmıştı
20 Ekim 2011 16:37

‘Bu sabaha karşı saat 3’ten itibaren bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan Türkiye’dedir.’



 
Bülent Ecevit bunu söyleyeli on yılı geçti…



 
Bunu söylemek kolay olmadı elbette. Bilenler hatırlar yedi düvele diplomasiyle  meydan okumuştu  Ecevit.Hatay sınırında Kara Kuvvetleri Komutanı’nın ‘ Biz gelir Öcalan’ı Alırız Sabrımız Taştı!’ demesiyle başlayan süreç meclis ve hükümet desteği olmadan mümkün olabilir miydi? O kadar ki en güçlü devletler Rusya ve İtalya bile Türkiye’nin baskısına dayanamıyor ve Öcalan’ı hemen sınır dışı ediyorlardı. O zamanın gazete manşetlerinde Rus Diplomatların açıklamaları hala hafızalardadır.



 
‘Türkiye’yle başımızı belaya sokmayın, Öcalan’ı Türkiye’ye rağmen tutamayız!’



 
Bu kolay olmuyordu elbette , devletim tüm kurumlarının organize bir biçimde tek yürek şeklinde çalıştırmak engin bir devlet ve siyaset deneyimi istiyordu. Bülent Ecevit devlet adamlığı örneği göstererek devleti tıpkı bir orkestra şefi gibi yönetiyordu.Sonunda kazanan Türkiye olmuştu ve o tarihe geçen cümleyi hepimiz canlı yayınlardan izlemiştik Ecevit’in ağzından.



 
‘Bu sabaha karşı saat 03.00’dan itibaren Bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan Türkiye’dedir…’



 


Hatırlarsınız terör sıfırlanmıştı ve şehit haberleri artık yoktu manşetlerde. Türkiye’de normalleşme başlamış ve siyaset kurumu işliyordu artık.



 
Bir taraf olmak lazımdı bunu becerebilmek için. Halktan yana mı yoksa  halka karşı mı? İşte bizi siyasette belirleyici yapacak olan da bu olur. Ecevit gene Halktan yana tercihini kullanmış, PKK’yı Kuzey Irakta köşeye sıkıştırmış , para musluklarını kesmiş ve B.M. 5. Güvenlik  Maddesi hakkını sonuna kadar kullanarak vatandaşının güvenliğini sağlamıştı.Ecevit hükümeti Irak işgaline karşı çıktığı için Batı tarafından hedef yapılarak sivil darbeyle devrilmiş yerine gelen AKP hükümeti tek başına iktidar olmasına rağmen terörü önleyememişti. Ve her gün şehit haberleriyle sallanmaya yeniden başladık. Bu tesadüf olabilir mi?….



 
Ecevit Öcalan’ı yakaladıktan hemen sonra seçim yapılmış ve bunu asla seçim malzemesi yapmamıştı. Dün gibi hatırlarım, seçim reklamlarında ‘Öcalan’ı kullanalım’  diyenlere  şöyle derdi .



 
‘ Ben Sadece görevimi yaptım. Görevimizi yaptığımız için övünemeyiz…’



 
Çok şey istemiyoruz, devlet ve yöneticileri sadece görevlerini yapsınlar yeter…



 
Bu sabah 26 Şehit…



 
‘ Dış politikada sıfır sorun!’ demenin tercümesi şudur : ‘ Biz alttan alan olacağız söz dinleyen bir ülke olacağız.’ Demektir. Yoksa herhangi bir vatandaş bilir ki dünyada hiçbir ülke dış politikada ‘ Sıfır Sorun Hedefleyemez’ bu akıl dışıdır. İşte size sıfır sorun yani SIFIR SONUÇ!



 
‘Bu sabaha karşı saat 03.00’dan itibaren Bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan Türkiye’dedir…’



 
Kulaklarımdan hiç gitmiyor…


Yazarın Son Yazıları:
‘Bu adamlara Haddini Bildiriniz!’
Türklükten fayda görmedim!
Alternatif usta belgeseli