Düğün Davetiyesinde Neler Yazmalı?

Düğün Davetiyesinde Neler Yazmalı?
24 Ocak 2021 12:14

Düğün günü yaklaşıyor. Davetiye modeli az çok kafanda netleşti. Tasarımlar üzerine gerekli incelemeler yapıldı ve karar verilmek üzere. Peki ya iç tasarımı?

 

Belki de işin en zor kısmıdır düğün davetiyesinde yazılacak olanların kararına varmak. Klasikleşmiş bir tasarım kullanabilme şansına sahipken, öte taraftan neden özgün olmayasın?  Hayatında bir kez gerçekleşecek bir gün için gerekli özeni bu noktada da göstermek istiyorsan, gel hep beraber “Düğün davetiyesinde ne yazmalı?” sorusuna cevap arayalım.

 

Telefon Numaraları

 

Her şeyden önce düğünün yemekli oluşu veya olmayışı bu aşamada önem kazanacaktır. Çünkü iletişim bilgileri her iki taraf içinde tam olarak net olmalı ki davetli sayısı netleşebilsin. Gelin ve damat taraflarının anne ve baba isimlerinin altında telefon numaralarının yer alması bunun için çok önemlidir.

 

Yemekli Düğünler İçin Ayrıca Not

 

Eğer düğününüzü yemekli yapmaya karar verdiyseniz, bunun için davetiyenin en alt kısmında düğünün yemekli oluşunu bildiren ekstra bir not mutlaka yazılmalıdır.

 

Tarih-Saat-Adres

 

Bu bilgilerden eksik bir davetiye düşünülemezdi tabi. Davetiye üzerinde düğünün tarihi, saati ve yapılacağı mekânın adresi en alt kısımda mutlaka yer almalıdır. Eğer kına gecesi de yapılacaksa, adres kısmına bunun için de saat ve kına gecesinin yapılacağı mekânın adı ve adresi ayrıca yeni bir not olarak düşülmelidir.

 

Davetiye Metni

 

Çiftlerin belki de en çok zorlandıkları kısım burası olabilir. Davetiye seçimi, zarf seçimi, kağıt seçimi derken metin kısmında mutlaka bir takılma yaşanıyor. Günümüzde çoğu çift artık klasikleşmiş davetiye metinlerinden ziyade, günün anlam ve önemini belirten farklı metinler yazma yolundan gidiyorlar.

 

Bu metin, belki kendi aralarında bir şifreyi barındırıyor belki de anlamsız ama klasik söylemlerden uzak, daha eğlenceli bir dille yazılabiliyor. Bu noktada seçim tamamen çiftlere ait olmakla beraber, yazılacak metin üzerinde kafa yormanıza ciddi fayda var diye düşünüyorum.

 

Davetiye Sahiplerinin Adları

 

Bu aşama son günlerinden yoğunluğundan bazen atlanabilse de, geleneksel olarak zarfın üzerine davetiye sahibine hitaben isimler yazılır. Eğer davetiye koyu renkliyse açık yaldızlı bir kalemle not düşülmesinde fayda vardır.

 

https://davetiye.market/magaza