Dönüş çilesi sürüyor…

Dönüş çilesi sürüyor…
27 Eylül 2015 09:06

9 günlük Kurban Bayramı tatilinin bitmesi nedeniyle İstanbul’a dönüş çileli başladı.

 

 

 

Uzun süren yolculukların ardından İstanbul’a dönen vatandaşlar, otogarda yoğunluk oluşturdu. Bayrampaşa Büyük Otogarı’na girmeye çalışan otobüsler uzun kuyruk oluşturdu. Trafik durma noktasına gelirken, bazı yolcular da araçlardan inerek valizleriyle yürümeye başladı. Vatandaşlar otogara ulaşmak için 15 ila 45 dakika arasında yürüdüklerini söyleyerek, soruna çözüm bulunmasını istedi. Bazı vatandaşlar ise beklemekten sıkıldıkları için yürümeyi tercih ettiklerini belirtti. Bazı vatandaşlar çocuklarıyla yürümek zorunda kalırken, bazı vatandaşların yüklerinin daha ağır olduğu görüldü. Öte yandan Otogar bağlantı yolunda otobüsten inen bazı yolcular, bavullarını alarak akan trafiğe aldırış etmeden karşıdan karşıya geçti. Otobüs şoförleri de her bayram aynı çileyi çektiklerini belirterek, yetkililerin soruna çözüm bulmasını istedi.

 

Kaynak: Erhan TEKTEN – Sinan BİLGİLİ / İstanbul DHA

 

 

BANDIRMA’DA TATİL DÖNÜŞÜ YOĞUNLUĞU

 

Kurban Bayramı’nda 9 günlük tatili değerlendirmek için İstanbul dışına gidenlerin dönüş yolculuğu devam ediyor. Bandırma’da yoğunluğu dikkate alan İDO günde 3 olan sefer sayısını 13’e çıkardı.

 

Ege bölgesinde tatil yapanların dönüş yolunda tercih ettikleri Bandırma-İstanbul (Yenikapı-Bostancı) seferlerine talep artınca günde 3 olan sefer sayısı dün 9’a bugün de 13’e çıkarıldı. Dün 6 feribot 3 deniz otobüsüyle seferler yapılırken bugün de 7 feribot 6 deniz otobüsü sefere konuldu. Toplam 13 feribot ve 9 deniz otobüsü seferleriyle 4 bin 50 araç, 17 bin 50 yolcu taşınması bekleniyor.

 

Karayoluyla gelen araçlar İDO araç girişinde, deniz otobüsü ve feribot ile gidecek araçsız yolcular da terminalde uzun kuyruklar oluşturdu. Gece ve gündüz bugün 7 feribot ve 6 deniz otobüsü olarak yapılacak seferlerde ilk sefer gece saat 03.00’de feribot ile başladı. Son sefer ise bu gece saat 23.55’de yine hızlı feribot olarak yapılacak.

 

Kaynak: Erdem ÖZCAN / BANDIRMA (Balıkesir) (DHA)

 

 

Kurban Bayramı tatilinin son gününde TEM Otoyolu Bolu kesiminin İstanbul istikametinde trafikte yoğunluk yaşanmaya devam etti. 9 günlük bayram tatilinin son gününde İstanbul’a dönüş yolunda yaşanan trafik yoğunluğu devam ediyor. Dün sabah saatlerinde başlayan trafik yoğunluğu devam ederken, sürücüler araçlarıyla herhangi bir konvoya takılmadan ilerlediler. Bolu Dağı Tüneli geçişinde hız sınırının 70 kilometreye düşmesine bağlı olarak birikmeler yaşanırken, tünel çıkışından sonra trafik akıcı hale döndü. Zaman zaman yaşanan maddi hasarlı kazalar ulaşımı etkilerken, trafik ve Karayolları ekipleri trafik akışında aksama yaşanmaması için sürekli olarak güzergahta kontrollerine devam ediyorlar.

 

Kaynak: Taner BAYAR-BOLU, (DHA)

 

 

Kırıkkale’de bayram dönüşü yoğunluğu

 

Bayram tatili için memleketine gidenler, dönüş yolunda büyük yoğunluğa neden oldu. Kırıkkale’de aşırı araç yoğunluğu nedeniyle zaman zaman yaralamalı ve hasarlı kazalar meydana geldi.

 

Anadolu’daki 43 ilin bağlantı noktasındaki Kırıkkale’de araç trafiği yoğunluğu görüldü. Özellikle Kırıkkale-Kayseri ve Ankara-Kırıkkale-Samsun karayolunda yoğunluk nedeniyle araçlar güçlükle ilerlerken, trafik ekipleri de denetimlerini artırdı. Yoğunluğun fazla olduğu kavşaklarda trafik akışını rahatlatmaya çalışan ekipler, sürücüleri de dikkatli araç kullanmaları yönünde uyarılarda bulundu. Buna rağmen zaman zaman yaralamalı ve hasarlı kazalar oldu. Kazalar nedeniyle trafikte kısa süreli kilitlenmeler görüldü. Tatil dönüşü sıkıntı çekilmemesi için trafik ekiplerinin yoğun olduğunu belirten Emniyet Müdürü Hasan Onar, sürücülerden de kurallara uymalarını ve uykusuz araç sürmemelerini istedi.