DİSK Genel Kurulu’nda Bakan Soylu’ya protesto!

DİSK Genel Kurulu’nda Bakan Soylu’ya protesto!
12 Şubat 2016 09:38

DİSK’in 15. Olağan Genel Kurulu başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu protestolar üzerine salonu terk etmek zorunda kaldı.

 

DHA

 

DİSK’in 15. Olağan Genel Kurulu başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da katıldığı Genel Kurul protesto ile başladı.

Hükümet adına salonda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu protestolar üzerine salonu terk etti. Salonda Soylu’yu protesto edenler, “Katil dışarı” ve “Katil hırsız Erdoğan” sloganları attı.

 

 

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Genel Kurul’da yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

 

 

“Devletin en tepesinden anayasa çiğnenmektedir. Kuvvetler ayrılığı ihlal edilmektedir. Sarayın gölgesinde bir anayasa çalışması avamda su dövmektir. Başta işçi sınıfı olmak üzere bizim ihtiyacımız demokratik, laik, özgürlükçü, demokratik bir anayasadır.

İşçi sınıfının barışa ve kardeşliğe ihtiyacı vardır. Savaşlar ve çatışmaların bedelini emekçiler ödemektedir. Savaşlarda işçilerin, emekçilerin, yoksulların çocukları ölüyor. Savaş ve çatışam ortamında kaynaklar aş için iş için değil, silah için harcanır. Savaşlarda işçi sınıfının birliği ve bütünlüğü parçalanır. Savaşların kaybedeni olduğu gibi bir de kazananı vardır. Emperyalist güçler silah üretiminde rekor üzerine rekor kırmışlardır.

Gençler ölmesin, kadınlar ölmesin. Analar ağlamasın. Biz bunu dediğimizde bize şaşı bakanlar… Kürt sorununun çözülmesi için tarafların bir araya gelerek her fırsatta anlatmıştım. Kürt sorunu isyanla çözülmez, inkarla da çözülmez. Bunun demokratik yöntemi masa başında tarafların biraraya gelmesidir.”