Diş hekimlerinden uyarı: Acil tedaviler ötelenemez

Diş hekimlerinden uyarı: Acil tedaviler ötelenemez
25 Nisan 2020 10:36

Korona virüsü salgını sürecinde acil tedaviler dışında diş muayeneleri ertelendi. Kamuda çalışan yaklaşık bin diş hekimi de filyasyon ekiplerinde görev yapmaya başladı. Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Atilla Ataç, “Diş hekimleri Covid-19’un önlemini ilk alan grup” dedi. Ataç, diş hekimine başvurmaktan çekinenlere “Acil tedaviler ötelenemez, hayati problemler ortaya çıkabilir. Hiç korkmadan hekimlere başvurmaları gerekiyor, çünkü biz hazırlıklıyız” çağrısı yaptı.

 

 

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre ovid-19 salgını sürecinde virüsün kaynağının aranması çalışması olarak adlandıran filyasyon uygulamasında büyük oranda kamuda çalışan diş hekimleri görev alıyor. Bu görevi almayan kamudaki diş hekimleri ve özel poliklinik ile muayenehanelerde çalışan diş hekimleri ise salgın sürecinde acil vaka dışında hasta bakamıyor.

Üniversitelerde diş hekimlerine her hastanın enfekte gibi kabul edilmesi gerektiğinin öğretildiğini ve en hazırlıklı grup olarak salgın sürecinde önlem aldıklarını belirten Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Prof. Dr. Atilla Ataç, salgının diş hekimlerine etkisini anlattı.

 

‘ACİL HASTA DIŞINDA HASTA KABUL EDİLMİYOR’

 

Diş hekimlerinin salgın öncesinde de viritük hastalıklara karşı önlemlerini alarak çalıştığını belirten Prof. Dr. Atilla Ataç, “Salgından diş hekimleri nasıl etkilendi” sorumuza, şu yanıtı verdi: “Sürecin ilk başında önlem alan bir meslek grubuyduk. Sağlık Bakanlığı’nın getirdiği acil hasta dışında hasta bakmama genelgesi vardı ve hemen hemen özelde ve kamuda çalışan bütün diş hekimi arkadaşlarımız buna uyarak ilk önlemlerini aldılar. Şüphesi olan acil hastalarımıza N-95 ya da TTBN-2 maskeleriyle bakma konumundayız. Özeldeki arkadaşlarımız ekonomik olarak bu süreçte büyük bir zarar görüyorlar.”

 

 

Haberin devamı için tıklayın