Denizli'de şehit yakını olduğunu iddia eden kişiden Hrant eylemine tepki

Denizli'de şehit yakını olduğunu iddia eden kişiden Hrant eylemine tepki
20 Ocak 2013 00:33

DENİZLİ’de, öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in anmak için toplanan gruba, ’20 bin şehidimiz var neden onların adını ağzınıza almıyorsunuz?’ diyen bir kişi gerginliğe neden oldu.
 

Gazeteci Hrant Dink ölümünün 6’ncı yılında Denizli’de anıldı. Gazi Bulvarı’ndaki Belediye Sanat Merkezi önünde toplanan ve kendilerine Hrant’ın arkadaşları adını veren yaklaşık 100 kişilik grup, bir süre slogan attı. ‘Buradayız Ahpirdağ (Kardeşim) yazılı pankart ve ‘Hrant için adalet için’, ‘Faşizme inat kardeşimsin Hrant’, ‘Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeni’yiz’ yazılı dövizler taşıyan grup, bir de tiyatro gösterisi sundu.

Oyunda bir kişi Hrant Dink’i canlandırdı. Dink’i canlandıran genç, konuşmasında barış mesajları verirken, arkasından gelen beyaz bereli başka bir oyuncu temsili olarak onu vurdu.

Yere düşen Hrant’ı canlandıran oyuncunun üzerine çiçek ve gazeteler bırakılıp, ‘Katil devlet hesap verecek’ sloganı atıldığı sırada grubun arasına giren bir kişi, ‘Ne zamandan beri sizi izliyorum. Artık, tahammül edemiyorum. Teyzemin oğlu şehit oldu. 20 bin şehidimiz var. Neden onların adını ağzınıza almıyorsunuz?’ diye bağırmaya başladı.

Önce bunu herkes oyunun bir sahnesi zannetti. Ancak, gruptakilerin, bu kişinin kendilerinden olmadığını söylemesi üzerine gerginlik yaşandı. Araya giren polis ekipleri, bu kişiyi uzaklaştırıp, ekip otosuna bindirdi. Grubun oyunu tamamlayıp, bir süre daha slogan atıp, dağılmasını ardından ekip otosunda tutulan kişi serbest bırakıldı.