Değişim MHP'yi iktidara taşır

Değişim MHP'yi iktidara taşır
14 Ağustos 2012 11:26

Kütahya’da partililerle buluşan Koray Aydın, “4 Kasım’daki kongre MHP ve milletimiz için bir dönüm noktasıdır” dedi Tek alternatif olacağız MHP’yi iktidara taşımak için başlattığı “değişim harekatı” tabandan büyük destek gören Koray Aydın, Kütahya’da da coşkuyla kucaklandı. Aydın, yeniden yapılanacak bir MHP’nin iktidar alternatifi tek parti olacağını söyledi.

MHP’yi iktidara taşımak için başlattığı “değişim harekatı” tabandan büyük destek gören Trabzon Milletvekili Koray Aydın Kütahya’da da coşkuyla kucaklandı. Aydın, değişimle birlikte yeniden yapılanacak bir MHP’nin tek iktidar alternatifi parti olacağını söyledi.

Aydın, Kütahya’da ülkücülerin düzenlediği iftarın onur konuğu oldu. Önceki gün bulunduğu Uşak’tan kendisine refakat eden kalabalık bir partili topluluğu ile Kütahya’ya geçen Koray Aydın’ı şehrin girişinde çok sayıda araçtan oluşan bir konvoy karşıladı. Burada aracından inerek kendisini bekleyenlerle kucaklaşan Koray Aydın daha sonra konvoydan yükselen klakson sesleri ve partililerin kendisini destekleyen sloganları eşliğinde şehre girdi. Koray Aydın’ın konvoyunun geçişi sırasında yol kenarlarındaki Kütahyalıların da alkış ve bozkurt işaretleri yaparak kendisine destek verdikleri görüldü.

Daha sonra iftarın verildiği salona geçen Koray Aydın burada bir süre partililerle sohbet etti. Sohbet sırasında 4 Kasım’da yapılacak MHP kongresinin önemini hatırlatan Aydın, Üst Kurul Delegeleri’nin taşıdığı sorumluluğa dikkat çekti. Delegelerin sadece kendi şahsi irâdelerini değil

MHP’ye oy vermiş 5,5 milyon kişinin de iradesini temsil ettiğini belirten Aydın şunları söyledi: “‘  Delegelerin tabanın ve sokağın sesine kulak vermesi çok önemli. Delegelerimiz bu tarihi sorumluluklarının farkındadır. Değişimi ve yeniden yapılanmayı bu delegelerimizle gerçekleştireceğiz. İnşallah; 4 Kasım’da yapılacak kongre, MHP’ye Türk milletine öncülük edecek onun sıkıntılarını dertlerini çözecek yeni bir kadro hareketiyle milletiyle buluşarak iktidar olabileceği bir yolun kapısın açacaktır.”

Kütahya’daki iftar yemeğine civar illerden gelen çok sayıda üst kurul delegeleri ile eski-yeni MHP teşkilat yöneticileri ve belediye başkanları da iştirak etti. Yapılan iftar duasının ardından, “Durma ilerle, Kütahya seninle” sloganları arasında kürsüye gelen Koray Aydın, sayılan bin 500’ü bulan partililere seslendi.

43 yıldır siyasetin içinde bulunan MHP’nin çok ağır bedeller ödediğini, gazi ve şehitler verdiğini hatırlatan Koray Aydın sözlerine şehitleri rahmetle anarak başladı. Türklüğün ve Türk kimliğinin masada pazarlık konusu yapıldığı bir dönemde birlik ve bütünlük içerisinde güçlü bir MHP’nin ülkenin geleceği ve bekası için önem taşıdığını ifade eden Aydın, iktidar rotasına girmiş bir MHP’nin önümüzdeki dönemde AKP’den bu dönemin hesabını soracağını da vurgu yaptı.

Koray Aydın, MHP’nin birlikteliklerinin sevgi tohumları içerisinde olduğunu da kaydetti. Aydın, şunları ifade etti: Birbirini karalayan, birbiriyle mücadele eden birbirini anlamayan, birbirinin elinden ayağından çeken nefret tohumlarını aramıza sokan ve bizi bu girdap içerisinde yok eden anlayışı reddediyoruz ülküdaşlarım. Bu mikrobu içimizden atamazsak, sevgi ve kardeşlik temelinde bu hareketi yeniden bütünleştirip, birleştiremezsek çok yol alamayacağımızı biliyoruz. Bu nedenle yola çıkarken iliklediğimiz ilk düğme bu hareket mensuplarını bir gün bile bu hareketin içerisinde bulunmuş herkesi hıyanet mertebesine varmamışsa kucaklayarak ve bu kucaklamadan alacağımız güç ve enerjiyle MHP’yi iktidar alternatifi haline getirmek mecburiyetindeyiz. Bunu yapacak gücümüz de var, potansiyelimiz de var insan kaynaklarımız da var. Sadece ve sadece ihtiyacımız olan birbirimize kenetlenmek birbirimiz anlamak ve birbirimize güç ve omuz vermek.