Davutoğlu partisini kurdu, Babacan’ın partisi yolda: Millet ittifakı genişleyecek mi?

Davutoğlu partisini kurdu, Babacan’ın partisi yolda: Millet ittifakı genişleyecek mi?
18 Aralık 2019 12:35

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, “Merkezine demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü koyan her siyasi parti herkes tek adam rejimine karşı birlikte mücadele etmeli” derken Millet İttifakı’nın genişleyip genişlemeyeceğine ilişkin, “O çok erken bazı şeyler için ama tek adam rejiminin karşısında saray rejiminin karşısında çok güçlü bir ittifak olacağı kesin” dedi.

 

 

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre Erkek, Gelecek Partisi’nin AK Parti’yi etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin, “Etkilememesi mümkün değil. AK Parti’deki Türkiye genelinde gerçekleşen istifalara bakın binlerce insan birçok ilde toplamda 1 milyonu aştı galiba. Çok ciddi istifalar var. Nereden alıyorlar belli” dedi.

 
“TEK ADAM REJİMİNE KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİ”

 

 

Vatandaşın derdinin “ekonomi” olduğunun altını çizen Erkek, “Biz ekonomik krizle ilgili ciddi çözümler üretiyoruz. Ciddi çalışmalar yapıyoruz. Biz Türkiye’nin temel sorunlarını nasıl çözeceğimizi ortaya koyuyoruz. Önümüzdeki süreçte de aynı referandum sürecinde olduğu gibi o demokrasi hareketini büyütmek. Çünkü bir tek adam rejimiyle karşı karşıya Türkiye. Onun için sorunları ağırlaşıyor. Önce bunu çözmemiz lazım” değerlendirmesini yaptı.

İttifakın büyüyüp büyümeyeceğine ilişkin Erkek, “Büyür tabi niye büyümesin. Amacımız büyümesi tabi” ifadesini kullandı.

 

Erkek, şöyle devam etti:

 

“Demokrasilerde siyasi partiler demokrasilerin vazgeçilmez unsurudur diyorsak bu anayasada yazıyorsa insanlar siyasi parti kurup demokratik bir şekilde mücadelelerini yapacaklar. Amaç odur, demokrasilerde, gayet doğaldır.

Merkezine demokrasiyi ve hukukun üstünlüğünü koyan her siyasi parti herkes tek adam rejimine karşı birlikte mücadele etmeli. Türkiye’nin bugünkü mücadelesi bu mücadele.”

Yeni partilerin Millet İttifakında yer alıp almayacağına ilişkin Erkek, “Onu bilmiyorum. O konuda bir şey söylemem mümkün değil, o çok erken bazı şeyler için ama tek adam rejiminin karşısında saray rejiminin karşısında çok güçlü bir ittifak olacağı kesin” dedi.