Davutoğlu: Kaçırılan pilotlar için Lübnan Başbakanıyla görüştüm

Davutoğlu: Kaçırılan pilotlar için Lübnan Başbakanıyla görüştüm
15 Ekim 2013 10:55

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile kaçırılan 2 Türk pilotu hakkında görüşme yaptığını söyledi. Davutoğlu, ”Kardeşlerimizin bir an önce evlerine dönmeleri için ellerinden geleni yapma sözü verdiler. Bu bayramı aileleriyle birlikte geçirmeleri için yoğun bir gayret gösterdik son günlerde. Ama şu an mümkün olmasa da en kısa sürede ailelerine kavuşmasını diliyorum” dedi.

 

Kurban Bayramı’nı memleketi Konya’da geçiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bayram namazını Meram’daki konutunun yakınındaki Kürden İrşad Camii’nde kıldı. Namazın ardından çocuklara 10’ar lira bayram harçlığı veren Bakan Davutoğlu, camii çıkışında da gazetecilerin sorularını cevapladı.

 

6e1745b811d68b6bbbeb48e0f4f0c839

 

SURİYE’DEKİ İÇ SAVAŞ

 

Bakan Davutoğlu, her bayramın bir muhasebe dönemi olduğunu ve bu muhasebe döneminde güzel gelişmelerin yanında acıların yaşandığını belirtti. Suriye ve diğer İslam ülkelerinde yaşanan olaylara değinen Davutoğlu, şunları söyledi:

 

”Başta Suriye’deki kardeşlerimiz olmak üzere Mısır’daki, Filistin’deki, Gazze’deki, Somali’deki dünyanın dört bir bucağındaki kardeşlerimizin çektikleri acıları yüreğimizde hissediyoruz. Allah onlara dayanma gücü versin ve inşallah en kısa sürede bu acılardan kurtulma imkanı bulsun. Suriye’nin her bir köşesinde bugün Halep’te, İdlip’te, Dera’da, Hama’da, Humus’da, Şam’da kardeşlerimiz maalesef huzur içinde bayramı idrak edemiyorlar. Bu şekilde idrak edemedikleri üçüncü Kurban Bayramı bu. Allah, en kısa zamanda bayramı hakkıyla yapacakları günü nasip etsin. Mısır’da ve diğer yerlerdeki kardeşlerimizin acılarını dindirme imkanı, gücü ve kudreti de bize nasip eylesin.”

 

9bbe8061e35c40a720492a3d04abeb3f

 

KAÇIRILAN TÜRK PİLOTLAR İÇİN GÖRÜŞME

 

Lübnan’da kaçırılan Türk Hava Yolları pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca’nın bayramı aileleriyle geçirebilmesi için dün Lübnan Başbakanı ve Meclis Başkanıyla görüşme yaptığını ifade eden Bakan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

”Lübnan’da 2 pilotumuz bu bayramı ailelerinden uzak geçiriyorlar. Lübnan’da kaçırılan bu pilotlarımızın her türlü gelişmeyi yakından takip ediyoruz. Dün ben Lübnan Başbakanı sayın Necip Mikati ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile tekrar bu konuyu ele aldım. Neredeyse mutat haftalık bir şekilde onlarla görüşüyoruz. Ayrıca büyük bir caba ve gayret içindeyiz. Onlarda bize kardeşlerimizin bir an önce evlerine dönmeleri için ellerinden geleni yapma sözü verdiler. Bu bayramı aileleriyle birlikte geçirmeleri için yoğun bir gayret gösterdik son günlerde. Ama şu an mümkün olmasa da en kısa sürede ailelerine kavuşmasını diliyorum. Dün pilotların aileleriyle de görüşmüştüm. Onları, ailelerinin yanına getirmek için gayret gösteriyoruz.”

 

17475a1a96ad51164a36807761ee343c

 

MİLLİ MAÇ, ÇİFTE BAYRAM

 

A Milli Futbol takımının bu akşam Hollanda ile yapacağı maça da değinen Davutoğlu, milli takımın, Türk milletine çifte bayram yaşatacağına inandığını belirterek, ”Son 3 maçta olmaz denen başarıları gerçekleştiriyorlar. Biz, onların milletimize bayram hediyesi verme konusunda gayret içinde olduklarına eminiz. İnşallah bayram hediye vereceklerine de inanıyoruz” dedi.

 

Basın açıklamasının ardından camiiden çıkan çocuklarla ve cemaatle sohbet eden Davutoğlu, yürüyerek konutuna geçti. Davutoğlu’nun konutunun bahçesinde ise kurbanlık 2 koyunun olduğu görüldü.

 

Bayram boyunca Konya’da olacak Davutoğlu, ilçeleri ziyaret edip, bayramlaşma törenlerine katılacak.