Dağı bile parçaladılar

Dağı bile parçaladılar
1 Eylül 2023 12:05

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi’nde Akdeniz fokların da barınma alanı olan bölge, önce meradan hazine arazisine çevrildi ardından özelleştirme idaresi eliyle satıldı. Şimdi marina, rezidans ile otel inşa etmek için bölgeye giren iş makinaları, karşılarına çıkan kayadan dağı bile paramparça ediyor.

 

 

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi’nde Akdeniz fokların da barınma alanı olan bölge, önce meradan hazine arazisine çevrildi ardından özelleştirme idaresi eliyle satıldı.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre şimdi marina, rezidans ile otel inşa etmek için bölgeye giren iş makinaları, karşılarına çıkan kayadan dağı bile paramparça ediyor.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi Gökçebel Mevkii’nde Akdeniz foklarının barınma alanı olan bölgede özelleştirme idaresi tarafından geçtiğimiz yıl 675 milyon TL’ye (Birleşik Gayrimenkul)’e satılan yaklaşık 450 bin metrekare büyüklüğündeki hazine arazisinde özel bir şirketin başlattığı lüks rezidans otel projesi kapsamında iş makinaları ile arazinin talan edilmesi ilçede yaşayanların tepkisine neden oldu.