Creatin İçeriği Nedir?

Creatin İçeriği Nedir?
29 Aralık 2021 14:39

Creatin; beyaz, kokusuz ve tatsız bir toz halinde besin takviyesi olarak satılmaktadır. Ancak başlangıçta creatin, esas olarak kas hücrelerinde oluşan endojen bir asittir. Vücutta karaciğer, böbrekler ve pankreasta yapılır. Temel yapı taşları, arginin, glisin ve metionin olmak üzere üç amino asittir.

 

 

Birçok sporcu creatin alarak daha etkili antrenman ve artan performans bekler. Ancak şimdiye kadar, performans arttırıcı bir etki henüz bilimsel olarak açıkça kanıtlanmamıştır. Creatinin, yalnızca hedeflenen eğitim ile kombinasyon halinde performans üzerinde olumlu bir etkisi olduğu varsayılabilir.

 

Kreatin Daha Çok Kimler Kullanır?

 

Creatin almaktan performansta büyük sıçramalar beklenmemelidir. Ancak özellikle kısa, yoğun yükler daha uzun süre dayanabilir. Ayrıca tekrarlayan yoğun yüklerde performans daha uzun süre yüksek seviyede kalmalıdır. Bu nedenle öncelikle vücut geliştiriciler, halterciler veya sprinterler gibi güçlü sporcular fayda sağlar.

Birçok sporcu ayrıca creatin almanın daha hızlı kas büyümesine yol açacağını umuyor. Bu muhtemelen özellikle kaslarda su tutulmasından kaynaklanmaktadır. Etkileri nedeniyle creatin, örneğin kas zayıflığı ve kas kaybı ile ilişkili kas hastalıkları gibi belirli hastalıkları tedavi etmek için de kullanılır. Bu ürünlere sahip olabilmek için https://www.protein34.com/kreatin sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.