CHP’ye yakışmayan Belediye Başkanı!

CHP’ye yakışmayan Belediye Başkanı!
12 Nisan 2016 17:47

Yurt Gazetesi Belediye Başkanları dosyasını açıyor. CHP’nin kalesi Beşiktaş’ta, CHP hatırına seçilen Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın skandalları, polisiye filmleri gölgede bırakıyor.

 

 

 

 

 

İddialar inanılır gibi değil… Her biri diğerinden utanç verici… İddialara ve CHP tarafından hazırlanan, ancak kamuoyuyla paylaşılmayan rapora göre, Beşiktaş Belediyesi’ndeki pek çok üst düzey kadın yönetici ve çalışan, ya çıkar ilişkilerinin içinde olmaya zorlanmış ya da cinsel tacize uğramış. Zaten tüm bu skandalı ortaya çıkaran şikâyet de, üst düzey bir kadın yönetici olan H.Ş. tarafından yapılmış. CHP Genel Başkanlığı yöneticilerine hitaben yazılan mektupta, H.Ş., Murat Hazinedar ve çevresinin baskılarını anlatıyor, bu konuda yaptığı yasal başvuruları sıralıyor. Ardından ise Hazinedar’ın belediye olanaklarını bazı kadın sanatçılara, gazetecilere kullandırdığını belirtiyor.

 

İşte uzun listeden sadece birkaç örnek: Belediyede sanat danışmanı unvanıyla görevlendirilen Ö.Ü, Hazinedar’a yine belediyenin kasasından resim koleksiyonu oluşturuyor. Bir ulusal TV kanalında program yapan E.B. ise ‘Beykoz Buluşmaları’ denen programı Beşiktaş Belediyesi’nden aldığı yüklü bir ücret karşılığında yapıyor. Milyonlarca TL harcanan pek çok etkinliğin organizasyonu ise E.V. adlı yedi dil bildiğini iddia eden ve bir TV talk show’unda tek bir dil bilmediği ortaya çıkan organizasyon sunucusuna verilmiş. Buradan E.V.’nin çok ciddi bir haksız kazanç elde ettiği iddialar arasında.

 

 

Akraba, hemşeri arpalığı

 

Hazinedar’ın yönetimindeki Beşiktaş Belediyesi, yeğencilik (nepotizm) ve yolsuzluk (kleptokrasi) örnekleriyle dolu… Belediyede kilit görevlere güvendiği Fatsalı hemşerilerini dolduran Hazinedar’ın, işini sağlama almak için onları denetleyecek akrabalarını da diğer kilit görevlerde istihdam ettiği iddia ediliyor. Sosyal sorumluluk projelerinden inşaat ruhsatlarına, işgaliyeden bar izinlerine belediyenin tüm akçeli işleri bu kadro tarafından idare ediliyor.

 

Sarıgül’ün sadık takipçisi

 

Mustafa Sarıgül’ün sırdaşı, yol arkadaşı ve avukatı olan Murat Hazinedar, iddialara göre Sarıgül Ailesi ile bağlantılarını sürdürüyor. AKP’li belediyelerle, belirli işadamlarıyla ilişkilerini bu bağlantı üzerinden geliştirdiği ileri sürülen Hazinedar, belediye olanaklarını kullanış şekliyle de Sarıgül’ün izinden gitmeyi sürdürüyor. Bu cesaretin sebebi ne?

 

Sözünü etmekten imtina ettiğimiz seks skandallarından rüşvete, kaba güç kullanımından şantaja bu kadar çok iddia varken, Murat Hazinedar’ın partisine kafa tutabilmesinin, hatta kamuoyuna açık açık “Sıkıyorsa partiden atsınlar” diyecek cesareti nereden bulduğuna gelince… Suç filmlerine taş çıkartacak bir iddia gündemde… Trump Towers’ta garsoniyer olarak kullanımda olan iki dairede pek çok siyasetçi ve ünlünün kaldığı, burada yaşananların ise kayda alındığı iddiaları kulaktan kulağa yayılıyor. Olayın iç yüzünü bilenler, elindeki şantaj görüntüleri sayesinde Hazinedar’ın bu denli pervasızca davranabildiğini ileri sürüyorlar.

 

Seçilmeden ne olacağı belliydi

 

Yerel seçimlerde Mustafa Sarıgül’ün Türkiye Değişim Hareketi (TDH) listesinden aday olan Murat Hazinedar, belediye başkanlığına oturur oturmaz skandallara imza atmaya başlamıştı. Grevdeki Beltaş işçilerinin üzerine sopalı adamlarını salarak icraatlarına başlayan Hazinedar’ın, AKP ile girift ilişkileri de kısa sürede ortaya çıkmıştı. Ihlamurdere Caddesi ve Ortaköy Dereboyu’na ilişkin planlarını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile baş başa hazırladığı iddia edilen Hazinedar, AKP politikalarını öven açıklamalarıyla da hem Beşiktaşlılar’ın hem de CHP’lilerin tepkisini çekmişti. Özellikle Gezi Direnişi’nin hemen ardından İstanbul Valisi’ni ve İBB Başkanı’nı kırmızı halı ve bandoyla karşılamasının ardından, Beşiktaşlılar “Buna oy vereceğimize elimiz kırılsaydı” diye tepkilerini dile getirmişti.

 

SORUYORUZ

 

Neden CHP Yönetimi Murat Hazinedar ile ilgili raporu kamuoyuyla paylaşamıyor?

 

BU kadın danışmanlar ne iş yapar? Ne kadar para alır?

 

Belediyedeki kadın yöneticilere ve çalışanlara taciz ve mobbing mi yapılıyor?

 

BEŞİKTAŞ Belediyesi’nde kaç hemşeri, kaç akraba koltuk sahibi?

 

BELEDİYENİN akçeli işlerini kimler kontrol ediyor? EN küçük bir kültürel etkinlikten inşaat ruhsatına tüm parasal akışa kim hükmediyor?

 

TRUMP Towers’taki iki dairede ne dolaplar dönüyor? Hangi filmler çekiliyor?

 

MURAT Hazinedar’ın bu pervasızlığının ardında ne var?

 

HAZİNEDAR-Sarıgül ilişkisi ne boyutta? AKP’Lİ siyasetçi ve işadamlarıyla ne gibi çıkar ilişkileri var?

 

 

Kaynak: YURT Gazetesi-Selçuk Arslan