Kışanak'ın gündeminde CHP vardı

Kışanak'ın gündeminde CHP vardı
29 Ocak 2013 14:10

BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak BDP’nin grup toplantısında konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İşte Kışanak’ın açıklamalarından bazı satır başları:

CHP’li Birgül Ayman Güler’in sözlerini ‘ırkçılık’ olarak değerlendiren Kışanak, CHP’li Güler’e psikolojik destek alması konusunda tavsiyede bulundu.

Kılıçdaroğlu’na bu konuda büyük sorumluluk düştüğünün altını çizen Kışanak, ”Bu ülkenin parlementosunda milletvekili sıfatını taşıyan bir kadın ırkçı konuşma yapmıştır. Bunu kendisine yakıştırmıştır. Bunu partisine yakıştırmıştır. Aymaz ırkçı cümle kurmuştur’ dedi.

İşte Kışanak’ın konuşmasından satır başları;

CHP’YE IRKÇILIK YANITI

 

 

Bu ülkenin parlementosunda milletvekili sıfatını taşıyan bir kadın ırkçı konuşma yapmıştır. Bunu kendisine yakıştırmıştır. Bunu partisine yakıştırmıştır. Aymaz ırkçı cümle kurmuştur. Bu cümlenin kendisi ırkçılıktır. Türklerle Kürtler eşit değildir hem eşit hem eş değer değildir kelimelerini kullanmıştır.

Bunun adı ırkçılıktır. Hiçbir kimlik konusunda böyle mesafe kademe kurulamaz. İnsanların etnik, kültürel kimliği, dili ne olursa olsun herkes eşittir. En azından bunu teorik olarak savunmak zorundasınız.

Biz bunu çok bireysel bir kişinin yaklaşımı olarak görmüyoruz. Türkiye‘nin son 100 yıldır yaşadığı sorunların temelinde bu ziniyet var. Herkesi Türkleştirmek için kurulmuş zihniyet var.

Bu ırkçı ziniyetle yüzleşmek gerekir. Bu nedenle aslında belkide bu işe olumlu bakacak tek nokta varsa bu derin ırkçılığı bu cümlelerle açık ettiği için bu yönden bakabiliriz. Türkiye‘nin gündemine getirmiştir. Bu konuda CHP’ye sorumluluk düşüyor. CHP artık içeride bazı dengeler kuracağım kaygısı ile bu ırkçı zihniniyetle yaşayamaz.

 

 

CHP’NİN BU ZİNİYETLE HESAPLAŞMASI GEREKİR

CHP’nin bu zihniyetle hesaplaşması gerekir. Kılıçdaroğlu bu partinin başkanıdır bu zihniyetle hesaplaşmanın sorumlusudur. Tüm Türkiye’nin gözü CHP’den çıkacak demokrat ve eşitlikçi sestedir. Bunu yapmayacaklarsa kendilerine tavsiyemiz var. Meclis’e yasa teklifi versinler umumi müfettişlik sistemini geri getirsinler. Bu vekilide umumi müfettiş olarak ataması için hükümetten ricada bulunsunlar. Türklerle Kürtler eşit haklara sahip olacak mı? Olmayacak mı? Mesele burdadır. Konuyu buradan tartışmak lazım. Çözüm buradan çıkacaktır.

 

AKP’NİN SURİYE’DEKİ KÜRTLERE YÖNELİK POLİTİKASI KIŞKIRTICI

AKP’nin Suriye’deki Kürtlere ilişkin politikası kışkırtıcı. AKP tehlikeli politika içerisinde. Çıkacak savaşta bizim evlatlarımız, sizin evlatlarınız yaşamını yitirecektir. Herkes AKP hükümetinin politikasının karşısında durmalıdır. Neden o silahlı grupları Ceylanpınar’dan gönderiyorsun? Herkes bu soruyu sormalı.

Artık Ceylanpınar halkının yaşadıkları kabul edilemez duruma gelmiştir. Yardım kampanyaları yapılmalıdır.