CHP’nin ‘Korona Timi’ iş başında!

CHP’nin ‘Korona Timi’ iş başında!
14 Mart 2020 13:05

CHP Koronavirüs İzleme Komitesi üyesi Mehmet Göker, “El temizliği, hijyen, istirahat çok önemli stresten de uzak durmak gerekiyor. Ateş, kuru öksürük ve halsizlikle başlıyor. Özellikle inatçı kuru öksürük olduğu zaman doktora gitmek gerekiyor” uyarısını yaptı.

 
CHP’NİN KORONA İZLEME KOMİTESİ SALI GÜNÜ TOPLANACAK

 
CHP, koronavirüs konusunda İzleme Komitesi kurdu. İlk toplantısını gerçekleştiren komite, ikinci toplantısını 17 Mart Salı günü yapacak.

İzleme Komitesinde yer alan CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Tarafsız Haber Ajansına konuştu.

 

 

CHP’NİN DOKTOR VEKİLİNDEN KORONA UYARILARI

 
Komite olarak önerilerde bulunacaklarını ve rapor yazacaklarını ifade eden CHP’nin doktor vekili Göker, vatandaşlara da hem tavsiyelerde hem uyarılarda bulundu.

 

 

KALABALIK UYARISI

 
“Bu işin en kötüsü panik” ikazını yapan Göker, şöyle dedi:

 

“Okullar tatil oldu. Bu çocukları vakit geçirsin diye alır AVM’ye yığarsan yani bu bir çözüm oluşturmaz. Onları sonuçta olabildiğince kalabalıktan uzak tutmak gerektiği için bu önlem alındı. Ama vakit geçmiyor diye AVM’ye götürürsen ya da toplu alanlarda olur da bunlara götürürsen aynı şey sirkülasyon devam etmiş olacak.

 

 

“EL TEMİZLİĞİ, HİJYEN, İSTİRAHAT BU KONUDA ÇOK ÖNEMLİ”

 
El temizliği, hijyen, istirahat bu konuda çok önemli özellikle stresten de uzak durmak gerekiyor. Yakın mesafe temaslardan da kaçınmak gerekiyor.

 

 

“İNATÇI KURU ÖKSÜRÜK OLDUĞU ZAMAN DOKTORA GİTMEK GEREKİYOR”

 
Belli başlı belirtileri ateş, kuru öksürük ve halsizlikle başlıyor. Özellikle inatçı kuru öksürük olduğu zaman gitmek gerekiyor. Gribal bir enfeksiyon insan kendinde bunu hisseder hissedildiğinde gitmesi gerekiyor ama burada bakanlığın elindeki test miktarını açıkçası bilemiyoruz hangi seviyede test uygulanıyor.

Ortak akılla bunun üstünden panik yapmadan aşabileceğimizi düşünüyorum.

 

 

EL TEMİZLİĞİNE DİKKATİ ÇEKTİ

 
Virüs yüzeye yapışan temas yoluyla da bulaştığı için burada yiyeceklerin iyi bir şekilde yıkanması önem arz ediyor. Gezdiğimiz dolaştığımız yerlerde temas edilen yerlerden sonra el temizliğinin özellikle en azından 3 saatte bir yapılması onun üstüne dezenfekte uygulanması çok mühim konulardan biri.”