CHP’li Yılmazkaya: Milyonarca özel sektör çalışanının promosyon hakkı ne olacak?

CHP’li Yılmazkaya: Milyonarca özel sektör çalışanının promosyon hakkı ne olacak?
15 Kasım 2022 11:38

“Emekli ve kamu çalışanlarına yapılan promosyon ödemeleri, özel sektör çalışanlarına neden verilmiyor?” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdı.

 

 
Özel sektörde çalışan işçi ve emekçinin mağdur edilmemesi adına konun biran önce Meclise getirilerek çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Yılmazkaya, “Milyonlarca özel sektör çalışanın gözü-kulağı Meclisten bu konuyla ilgili çıkacak bir düzenlemede” ifadelerini kullandı.

 
“Özel sektör çalışanlarının maaşlarına promosyon yapılıp yapılmayacağına himayesi altında çalıştığı kurum ya da kişiler karar veriyor. Milyonlarca özel sektör çalışanına promosyon verilmesi konusunda yasal bir düzenleme yapılması şart” diyen Yılmazkaya konuyla ilgili Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadeler yer verdi;

 
“Memurlara verilen promosyon ile diğer bankaların emekli maaş promosyon tutarlarının maaşlara göre güncellenmesi özel sektörde çalışan milyonlarca vatandaşta da promosyon beklentisi yarattı ve buda; “Emekli ve kamu çalışanlarına yapılan promosyon ödemeleri özel sektör çalışanlarına neden verilmiyor?” sorusunu kamuoyunda gündeme getirdi. Özel sektör çalışanlarının maaşlarına da promosyon yapılıp yapılmayacağına himayesi altında çalıştığı kurum ya da kişiler karar veriyor. Burada yasal bir boşluk var. Yani milyonlarca emekçiye, özel sektör çalışanına promosyon yapılması konusunda yasal bir düzenleme yapılması gerekiyor” dedi.

 
Özel Sektörde Çalışanların Promosyon Alması İşverenin Vicdanına Bırakılmamalı!

 
Yılmazkaya, “Yüksek enflasyona karşı eriyip giden maaşlar nedeniyle ek gelir elde etmek isteyen birçok emekli ve kamu çalışanı maaşını en yüksek promosyon veren bankaya taşıdı. Bu durum sonrasında, haklı olarak özel sektör çalışanı da promosyon beklentisinde. Milyonlarca yurttaşımız merak ediyor: Özel sektör çalışanı nasıl promosyon alacak? Burada yasal düzenlemenin yapılmasını iktidar düşünüyor mu? Özel sektörde çalışanların promosyon alması işverenin vicdanına bırakılmamalı” ifadelerini kullandı.