CHP’li Tığlı: 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun!

CHP’li Tığlı: 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun!
31 Ağustos 2019 18:04

CHP Giresun Milletvekili Necati TIĞLI, 1 Eylül Dünya Barış Günü Nedeniyle Mesaj Yayınladı.

 

 

Necati Tığlı’nın mesajı şu şekilde;

 

“Barış tacı, saltanat tacıyla kıyaslanmayacak kadar güzel ve değerlidir” demişti büyük Yunan filozof Epicure…

Komşularımızla “sıfır sorun” diyerek yola çıkıp Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” sözünü unutanlar, uyguladıkları yanlış dış politikalarla ülkemizin etrafında komşu bırakmamış ve ülkemizi tüm komşularıyla sorun yaşayan bir ülke haline getirmişlerdir.

“Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz; 7 Haziran ile 1 Kasım arası en kritik dönemlerden biri!” sözünün söylendiği ve o söze cevaben verilen “Söyleyecekleri ne varsa söylesinler, böyle lafla tehdit olmaz. Bagajlarındakini ortaya dökmelerinde fayda var” sözü ülkemizde barış dilinin ve zihniyetin hangi seviyede olduğunu gözler önüne sermektedir.

Kendi saltanatları ve kurdukları talan ve rant düzeninin bozulmaması için akla hayale gelmeyecek uygulamaları devreye sokanlar, kutuplaşmayı ve savaşı egemen kılanlar, barış diyenleri linç edenler, gazetecileri hapse atanlar, kadını hedef gösterenler ve muhalifleri baskı altında tutanlara inat bu ülkeye eninde sonunda barış dili gelecek, barış kazanacak ve huzurlu günler ülkemin üzerine doğacak ve barışın filmini hep birlikte yapacağız.

Toplumsal barış ve kardeşlik için mücadele eden yurttaşlarımız nefret ve kin üretenlere en güzel cevabı 1 Nisan sabahı ve tekrarlanan İstanbul seçimi ile birlikte 24 Haziran sabahı sola dönerek, barışı ilke edinerek, adalet arayarak, yağma ve talan zihniyetine son vererek zaten göstermiştir.

 

BARIŞ; UÇURULAN BEYAZ GÜVERCİNLERİN ÖZGÜRCE KANATLARINI ÇIRPTIĞI GÖKYÜZÜ GİBİDİR

 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak hem ülkemizde hem bölgemizde hem de dünyada beyaz güvercinlerin uçması ve barışın sonsuza kadar egemen olması için her türlü hukuki ve demokratik mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu nedenle hem içeride hem de dışarıda sorunlarımızı barış zemininde çözmeliyiz. Türkiye’nin ihtiyacı, kendi amaçları ve menfaatleri doğrultusunda kurguladıkları sahte politikalarla saltanat sürenler değil hukukun üstünlüğüne, adalete, demokrasiye ve özgürlüğe inanmış kişilerdir.

1 Eylül Dünya Barış Günü kutlu olsun!